Nyitókép: Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Gulácsinak is köszönhetően nyert az RB Leipzig Londonban

Infostart
2020. február 19. 20:46
A nagyszerűen védő Gulácsi Péter oroszlánrészt vállalt abban, hogy az RB Leipzig Londonban 1-0-ra nyerni tudott a Tottenham ellen a labdarúgó BL nyolcaddöntőjében. A másik mérkőzésen az Atalanta 4-1-re megverte a Valenciát.

TOTTENHAM HOTSPUR–RB LEIPZIG 0-0. Másfél perc alatt három helyzete is akadt a lipcseieknek, csak Hugo Llorison, a világbajnok francia kapuson múlt, hogy nem került hátrányba a Spurs.

ATALANTA–VALENCIA 0-0. Az olaszoknál Djimsiti az utolsó pillanatban megkérült, Gasperini cserélni kényszerült, Caldara játszik.

TOTTENHAM HOTSPUR–RB LEIPZIG 0-0. Gulácsi Péternek is megvan az első bravúrja, Bergwijn csavarását védte vetődve.

ATALANTA–VALENCIA 0-0. Domenech óriási védéssel mentette meg a vendégeket, Pašalić a felső sarkot vette célba, de a kapus hárítani tudott.

ATALANTA–VALENCIA 1-0. Vezetnek az olaszok, mégpedig egy olyan játékos góljával, akinek nem kifejezetten a góllövés az erőssége. A holland Hans Hateboer juttatta előnybe a bergamóiakat, ez az Atalanta történek első gólja a BL egyenes kieséses szakaszában.

TOTTENHAM HOTSPUR–RB LEIPZIG 0-0. A vendég németek mezőnyfölényben játszanak, gól nélkül.

ATALANTA–VALENCIA 1-0. Ferran Torres majdnem kiegyenlített, de csak majdnem. A kapufát találta el.

TOTTENHAM HOTSPUR–RB LEIPZIG 0-0. Az első tíz percben húsz lövéssel kísérletezett az RB Leipzig, de az elmúlt percekben kicsit lassított a tempón.

TOTTENHAM HOTSPUR–RB LEIPZIG 0-0. Werner hét méterről, ziccerből lőtt, Hugo Lloris ezt is megfogta.

ATALANTA–VALENCIA 2-0. Megvan a bergamóiak második gólja is, a szlovén Josip Iličić szerezte. Tizenhét méterről, középről lőtte a kapu felső részébe.

TOTTENHAM HOTSPUR–RB LEIPZIG 0-0. Félidő.

ATALANTA–VALENCIA 2-0. Félidő.

TOTTENHAM HOTSPUR–RB LEIPZIG 0-0. Lucas Moura továbbtolt labdáját szépen védte Gulácsi Péter.

TOTTENHAM HOTSPUR–RB LEIPZIG 0-1. Büntetőhöz jutott a lipcsei csapat, Lainerrel szemben vitathatatlanul szabálytalankodott Ben Davies. Timo Werner laposan a job alsaó sarokba vágta a labdát. Hugo Lloris jó irányba vetődött, de túl erős volt ahhoz a lövés, hogy hárítsa.

ATALANTA–VALENCIA 3-0. Szinte ugyanabban a percben az Atalanta is gólt szerzett, a svájci Remo Freuler bombázott a kapuba.

TOTTENHAM HOTSPUR–RB LEIPZIG 0-1. Schick, a cseh csatár növelhette volna az előny, tizenkét méterről a kapu bal oldala felé lőtt, Hugo Lloris világbajnokhoz méltón védett.

ATALANTA–VALENCIA 4-0. Lehet, hogy a továbbjutás is eldőlt? Lehet, hogy az Atalanta a negyeddöntő első „biztos” résztvevője. Az első gólt is szerző Hans Hateboer rúgott még egyet.

ATALANTA–VALENCIA 4-1. Gyenyisz Cserisev gólja (kicsit) visszahozta a párharcba a Valenciát.

TOTTENHAM HOTSPUR–RB LEIPZIG 0-1. Újabb, talán az eddigi legnagyobb Gulácsi-bravúr. Lo Celso a jobb sarokba tartó labdáját ütötte a kapufára.

TOTTENHAM HOTSPUR–RB LEIPZIG 0-1. Vége.

ATALANTA–VALENCIA 4-1. Vége.

Visszavágók két hét múlva.