Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Győzött a Ferencváros Moszkvában

Infostart
2019. október 24. 18:55
A Ferencváros, Dibusz Dénes kiváló védéseinek és Varga Roland góljának köszönhetően 1-0-ra győzött Moszkvában az Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában. Miután az Espanyol is nyert Razgradban, a csoport állása: 1. Espanyol 7 pont, 2. Ludogorec 6, 3. Ferencváros 4, 4. CSZKA 0.

Közel sem fogadta telt ház a csapatokat, a 30 ezer néző befogadására alkalmas VEB Aréna székeinek nagyjából a negyede üresen maradt az összecsapásra, pedig kellemes időjárás, 11 Celsius fok fogadta az együtteseket.

Az első negyedóra nyugodt labdázgatását követően Dibusznak kellett bemutatnia az első nagy védést, majd a szöglet után a ferencvárosi védelem kis híján összehozta a vezető gólt az oroszoknak.Ezt követően beszorult a magyar bajnok, mégis majdnem előnybe került, miután egy "vakon" előre vágott labdára Tokmac tökéletes ütemben csapott le, ziccerben azonban a bal kapufa mellé passzolt. A szünetig egyértelműen a moszkvaiak akarata érvényesült, sokszor 7-8 fehérmezes is a saját 16-osán belül vagy annak előterében védekezett.

A moszkvaiaktól Ahmetov a 23. percben a kapufát találta el, majd egy kontra után Vlasic, nem sokkal a félidő vége előtt pedig Sigurdsson is ziccert rontott.

A második játékrész első tizenöt percét mintha átaludták volna a csapatok, majd újra Dibusznak kellett kétszer is bravúrt bemutatnia. A Ferencváros Sigér lövésével "jelentkezett be", majd egy újabb óriási hazai lehetőség maradt ki.

A hajrában próbálta fokozni a nyomást a moszkvai gárda, de nem járt sikerrel, sőt, a Ferenccváros két cserejátékosa, Isael és Varga Zubkov közreműködésével összehozta a Ferencváros vezető gólját, a 86. percben esett találat pedig eldöntötte a három pont sorsát.

Percről percre tudósításunk itt olvashatja:

Négy magyarral a kezdő tizenegyben játszik a Ferencváros a CSZKA ellen Moszkvában. Dibusz Dénes, Lovrencsics Gergő, Botka Endre és Sigér Dávid is a pályán.

Az első negyedóra kiegyenlített játékot hozott, jelentősebb helyzet nélkül.

A 15. percben Obljakov lövését Dibusz Dénes vetődve szögletre ütötte. Utána Magnusson közelről lőtt, a földön fekvő Botka vállát találta el a labdával, ennek elenére szívesen kapott volna büntetőt.

Egy kontrából Tokmac elviharzott a balösszekötő helyén, lehagyta Vagyim Karpovot, de a kapu mellé lőtt. Óriási helyzet volt, nagy sprintet követő gyenge lövéssel.

Tokmac Nguen ügyesen keverget, kiugratta Franck Bolit, de Karpov könnyű szereléssel mattolta az elefántcsontparti csatárt.

A félidő közepén Ilzat Ahmetov telibe lőtte a kapufát. A labda Lovrencsicsen is megpattant, talán ezért nem lett gól.

Közben a másik mérkőzésen az Espanyol vezetést szerzett Razgradban, a Ludogorec ellen. A Fradinak jobb lenne a bolgár győzelem, amúgy a CSZKA is vezetett annak idején Bulgáriában, aztán kapott egy ötöst.

A 34. percben óriási helyzet maradt ki: a horvát Vlasic középen egyedül érkezett, de senkitől sem zavartatva, 14 méterről, Dibusz Dénes kapujának bal sarka mellé lőtt.

Véget ért az első félidő, az oroszoknak nagyobb helyzeteik voltak, de az eredmény 0-0.

Talán többet birtokolta a Ferencváros a labdát a második félidő első hét-nyolc percében, mint korábban, a CSZKA visszahúzódott, így ellenben nincsenek kontralehetőségek.

Ismét kezdeményezőbb a CSZKA, Fjodor Csalov labdáját mentette Miha Blazic.

A 63. percben Blazic nagyon határozottan mewntett Sigurdsson elől a tizenhatoson belül. Az izlandi büntetőt reklamált. A szöglet után Vlasic 12 méteres lövését Dibusz nagy bravúrral védte, majd egy perc múlva újra a magyar kapus nyerte a horvát középpályással szembeni párharcot.

Sigér Dávid lövéssel kísérletezett, Igor Akinfejev védett.

Fjodor Csalov hagyott ki újabb helyzetet az első ferencvárosi csere előtt, Franck Bolit Isael váltotta.

Már csak nyolc perc van hátra, mezőnyjátékkal telnek a percek.

Varga Roland állt be Tokmac helyére.

A 85. percben gólt szerzett a Ferencváros. Isael lövését Akinfejev oldalra ütötte, Zubkov középre passzolt, Varga Roland pedig jókor volt jó helyen, négy méterről az üres kapuba passzolt, 0-1.

Rebrov megerősíti a védelmet, Zubkov lekocogott, Lasa Dvali állt be a helyére.

Öt perc a hosszabbítás, ennyi van még hátra.

Vége, győzött a Fradi!