Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Liu Shaolin Sándor: olyan vagyok, mint egy disznó

Infostart
2019. augusztus 11. 12:34
Jelentős túlsúlya miatt aggódik Liu Shaolin Sándor. Nyolcvannégy kiló vagyok, az olimpián hetvennyolc voltam, az előző szezonban meg nyolcvan - nyilatkozta az olimpiai bajnok.

Az elmúlt hetekben már hányingerem volt magamtól, de lassan múlik. És ugyanígy kezd újra meglenni a motivációm is - mondja önkritikusan a bajnok.

Arról is beszélt, hogy elég nehéz az újrakezdés egy-egy jó idény után. Viszont ahogy tavaly, idén sem lesz ezen a téren probléma, a nehezén túl van.

Még egy hétig maradnak a magashegyi edzőtáborban, aztán következik egy hét pihenő – ám nem Liu Shaolin Sándor számára. Ő ugyanis nem megy nyaralni, hanem Hollandiába készül, ott edz a legjobbakkal - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak.

Nem akar bulizni, nem akar hízni, újra olimpiai bajnok akar lenni, egyéni számban is.

A hollandok nagyon várják, megküldték a heti edzéstervet, leginkább a váltóra összepontosítanak akkor, csak napi egy edzés lesz.

Hetek óta a csapattal készül az oroszok olimpiai, világ- és Európa-bajnoka, Szemjon Jelisztratov. Nagyon jó edzőpartner, huszonkilenc évesen is a világ legjobbjai között van, motivált, pedig Oroszországban meglehetősen nehéz körülmények között dolgozhatnak. Ennek ellenére csinálja, mert imádja a short tracket, és mert vannak álmai, céljai, ezekért meg hajlandó keményen dolgozni.