Nyitókép: Illyés Tibor

Sallai Roland: a hazáért harcoljon, aki válogatott

Infostart
2018. november 14. 13:57
A sérüléssel bajlódó Bundesliga-játékos kiváló edzőnek tartja Marco Rossit, Dzsudzsák Balázs pedig szerinte még mindig erősítés a magyar labdarúgó-válogatottnak. Freiburgban vezér szeretne lenni a 21 éves futballista.

Hét bajnoki mérkőzésen van túl a Bundesligában a Freiburg 21 éves magyar szélsője, Sallai Roland, aki a Mainz elleni vereség alkalmával pályára lépve gólt szerzett, majd megsérült, két hétre kidőlt. A Nemzeti Sportnak adott interjújában elárulta, nehéz időszakon van túl, lakást kellett keresnie, nyelvórákra is járt, így sok tennivalója volt a futball mellett is.

"Tetszik az itteni mentalitás, a nyílt őszinteség, hogy bármikor szembesítenek a hibáimmal. Ha építő jellegű a kritika, azt mindig örömmel fogadom, mert abból tanul az ember"

- adott hangot bizakodásának.

Nem tartja magát olyan játékosnak, aki elszalad a kihívások elől, ezért is igazolt Németországba Ciprusról a nyáron. Szerinte a fejlődése szempontjából Freiburgban van a legjobb helyen, idővel pedig vezéregyéniség akar lenni a most még a kiesés elkerülését célul kitűző csapatnál.

Edzőjével, Christian Streichhal jól kijön, mint Sallai fogalmaz, részletesen el tudja mondani a javítani valókat, és pozitívumokat is ki szokott emelni. "Őszinte a játékosokkal, csupán rajtunk áll, hogy mennyit hasznosítunk az intelmeiből" - tette hozzá az edzőközpontban napi hat órát töltő futballista.

Válogatottbeli posztriválisával, Dzsudzsák Balázzsal - mint mondja - régóta jó barátok, "nem mérgezi rivalizálás" a kapcsolatukat, és kimondja:

Dzsudzsák erősítés a magyar válogatottnak,

személyével és rutinjával is segíthet.

Hogy sérülés miatt nem állhat most a válogatott rendelkezésére, amiatt "a szíve szakad meg", de példaértékűnek tartja, ahogy "a kiváló szakember Marco Rossi" velük bánik; bárki bármilyen problémával fordulhat hozzá. "A játékosai felnéznek rá" - jellemezte karakterét Sallai Roland.

Az Észtország és Finnország ellen készülő válogatottnak azt üzeni, tegyék ki a szívüket a pályára, harcoljanak a hazáért és a címeres mezért, nyerjék vissza a közönség szeretetét.