Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Kézsérülése után is dobogós helyet vár magától Kozma Dominik az Eb-n

Infostart / InfoRádió - Dzsubák Tamás
2018. július 6. 17:29
Ezüst- és bronzérmet szerzett Kozma Dominik a múlt hétvégi budapesti úszóbajnokságon. A BVSC világbajnoki bronzérmes versenyzője úgy érte el ezeket az eredményeket, hogy közben kézsérüléssel küszködött.

Kézsérülése miatt kihagyta a római úszóversenyt, helyette a Budapest Openen indult el Kozma Dominik, ahol 200 gyorson ezüst-, 100 gyorson pedig bronzérmes lett.

Az InfoRádiónak sérülésével kapcsolatban elmesélte, hogy otthonában csúszott meg, és átesett egy ajtón, de szerencsére nem történt nagyobb baj, pár öltéssel kellett csak összevarrni a kezét.

Egy hetet ugyan ki kellett hagynia a sérülés miatt, de kesztyűben folytatta az edzéseket - magyarázta Kozma Dominik. Hozzátette azt is, hogy a kesztyűt vízhatlanná kellett tenni, és nem volt benne könnyű úszni, de nem volt jobb lehetőség.

A Budapest Opennel kapcsolatban a versenyző elmondta: "azt beszéltük meg az edzőmmel, hogy most még maga az edzés élvez prioritást, így nem is vettünk vissza az edzések számából. Nagy dolgokat nem vártunk, inkább azt a visszaigazolást próbáltuk megtalálni, hogy van-e értelme a 200 gyorsnak, milyen állapotban vagyok jelenleg, és merre haladjon tovább a felkészülés.

Verseny és idő tekintetében nem voltam a topon"

- vélekedett Kozma Dominik.

Mivel nem ment rosszul a 200 gyors, szerinte menni fog a glasgow-i Európa-bajnokságon is. Addig nagyjából négy hét van hátra, addig folyamatos edzések lesznek. Ott is a maximumot szeretné kiúszni magából, és reméli, hogy ez dobogós helyet fog eredményezni.

Az interjút teljes terjedelmében meghallgathatják péntek este fél nyolctól az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Úszás - Kozma Dominik
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást