Nyilasi Tibor elmondta, mi a magyar foci sarkalatos kérdése

Infostart
2017. december 5. 11:40
A magyar labdarúgó-válogatott idén nem tudta megismételni a tavalyi Európa-bajnokságon mutatott eredményeit, ezért jövőre javítani kell a nemzeti együttesnek – mondta az InfoRádiónak Nyilasi Tibor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökségi tagja. A Ferencváros korábbi klasszisa hangsúlyozta, hogy az új szövetségi kapitány képességei alkalmasak lehetnek arra, hogy felrázza a válogatott játékosokat.

A sikeres selejtező és

az Európa Bajnokság kicsit elvakította a szurkolókat és a magyar futballközeget

– véli Nyilasi Tibor. „A csúcsra könnyebb volt feljutni, mint ott maradni” – tette hozzá. Nem olyan jó a csapat, ahogy az EB mutatta, de nem is olyan rossz, mint ahogy sokan vélekednek a magyar futballról.

A kijózanító pofon után

„bele kell állni az NB1-be, és aztán nekiugrani a következő szezonnak”.

Az MLSZ elnökségi tagja kíváncsi, hogy az új szövetségi kapitány hogyan él majd a jelenlegi helyzettel, és kik lesznek az új játékosok, akik az esetlegesen kieső idősebb futballistákat pótolják. Bízik Georges Leekens rutinjában és tudásában – tette hozzá.

Nyilasi Tibor szerint sarkalatos kérdés, hogy „honnan tudna a kapitány előbányászni olyan fiatalokat, akiknek, ha bizalmat adnak, élnek vele. Most már

annyi idő nincs, hogy csak kísérletezgessünk”.

A szövetség elnökségi tagja úgy véli, a belga szakember határozott, kemény karakter, és a volt játékosai és társai – például a Brugge-ben vele játszó Bálint László – sok jót mondtak róla. Tud bánni a sportolókkal, és azt a szituációt is tudja kezelni, amikor darabokban van a csapat, a szakmai tudás mellett erős motivációs készséggel is rendelkezik – tette hozzá az egykori klasszis.

Nyilasi Tibor elengedhetetlennek tartja, hogy a magyar klubok és edzők közeledni tudjanak a szövetségi kapitányhoz, hiszen hiába jó motivátor valaki, ha egyedül marad. A hazai közönséget is vissza kell hozni és a csapat mögé állítani. „Félni nem kell senkitől, nyilván tudjuk, hogy

a világ futballjától messze vagyunk, de nem számít.” 


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Nyilasi Tibor a magyar futballról: „annyi idő nincs, hogy csak kísérletezgettünk”
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást