Baji Balázs: "Már fehérként is lehet sikereket elérni"

Infostart
2017. augusztus 18. 15:33
Egyre több fehér bőrű sprinter érhet el szép sikereket a nemzetközi versenyek döntőjében - mondta Baji Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Békéscsaba világbajnoki bronzérmes atlétájával készült beszélgetés péntek este hat órától hallható.

Baji Balázs úgy véli, a 110 méteres gátfutásban már nem csak a fekete bőrűek lehetnek sikeresek. Az idei világbajnokságon látszott, kemény munkával jó eredményeket lehet elérni – tette hozzá a Békéscsaba világbajnoki bronzérmes gátfutója.

„Nincs akkora különbség, fehérként is el lehet érni sikereket.

A feketék elképesztő atletikus képességekkel rendelkeznek, de minél inkább technikai egy szám, annál kiegyenlített a verseny. Oda lehet érni.”

Arról, hogy a doppingbotrányok veszélyeztetik-e az atlétikát, Baji Balázs azt mondta, az ilyen esetek megosztják a sportág kedvelőit.

„Justin Gatlinnek tíz éve volt az utolsó eltiltása, ami után visszatért. Elbukott, megbüntették, de azt el kell ismerni, hogy milyen sikereket ért el, már negatív mintákkal. Legalább harmincszor ellenőrizték. Ha ilyen figyelem mellett világbajnok tud lenni, le a kalappal előtte. Usain Bolt legnagyobb kihívójának tartják, sokszor nem sikerült neki, de most kevésbé számítottak rá, visszatért, kitartott, nem adta föl és most megcsinálta.”

A beszélgetést péntek este hat órától hallható az InfoRádió Aréna című műsorában.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Baji Balázs: "Már fehérként is lehet sikereket elérni"
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást