Itt az újabb nagy futballbotrány

InfoRádió / MTI
2017. július 12. 11:07
Gól nélküli döntetlen játszott Francia Guyana Honduras ellen a labdarúgó Arany Kupán, de nem ez a szenzáció: a Francia Guyana-i válogatottban pályára lépett Florent Malouda, aki korábban a francia nemzeti együttes kulcsembere volt, és ilyen országcserékre a FIFA szabályai szerint elvileg nincs mód.

Az észak- és közép-amerikai, illetve a karibi országok futballszövetségeit tömörítő CONCACAF korábban közölte, hogy a 80-szoros francia válogatott nem jogosult játszani a tornán. Malouda Francia Guyanában született, amely tagja a CONCACAF-nak, a nemzetközi szövetségnek (FIFA) azonban nem, a 37 éves futballista ezért szerepelhetett korábban a karibi csapatban is. A CONCACAF viszont előzőleg bejelentette, hogy a FIFA szabályzatát alkalmazza az Arany Kupán, mivel ennek győztese szerepel a FIFA által szervezett Konföderációs Kupán. Ezért a regionális szervezet eljárást indított Malouda ellen.

A július 26-ig tartó Arany Kupán a 12 válogatottat három négycsapatos csoportba sorsolták, az első két-két helyezett, valamint a két legjobb harmadik jut be a negyeddöntőbe.