Világbajnoki lázban a pólóválogatott

Infostart
2017. június 30. 17:41
A legkeményebb héten van túl a budapesti világbajnokságra készülő férfi vízilabda-válogatott, amelynek tagjai most két nap pihenőt kapnak. A jövő hét sem lesz unalmas, a pólósok a szerbekkel edzenek, majd pedig a keretszűkítést követően még egy hazai felkészülési tornán vesznek részt.

A görögországi felkészülési torna megnyerése után Märcz Tamás szövetségi kapitány hét edzést tartott az utóbbi napokban a kerettagoknak.

„Elfáradtunk a hét végére, a pihenő jól jön majd, hogy újult erővel lépjünk a felkészülés célegyenesébe. Ez a hét volt a legkeményebb, mindenki belerakta a maximumot a munkába, és ez ki is jön majd a világbajnokságra, addigra jó állapotban leszünk” - mondta az InfoRádiónak Vámos Márton.

A 25 éves játékos szerint hasznos lesz a szerbek elleni jövő heti kétkapuzás, hiszen a világ legjobb csapatával készülhetnek.

„Azt várom, hogy szoros eredményt érjünk el,

de nem most, hanem majd a vb-n kell legyőznünk a szerbeket”

- tette hozzá.

Jövő péntektől pedig a budapesti BENU-kupán szerepel a válogatott, amelyen Kanada, Németország és Románia lesz az ellenfél.

„Nem topcsapatokkal találkozunk, rájuk pedig az a jellemző, hogy szívósak. Magabiztos győzelmet várok, mert azzal megmutatnák, hogy fejben rendben vagyunk” - közölte a balkezes átlövő.

Vámos Márton arról is beszélt, hogy Märcz Tamás elődjétől, Benedek Tibortól eltérően

több szabadságot, több teret ad a játékban,

és ezt hasznosnak tartja, mert illik a magyaros stílushoz.

A keret most még 18 fővel készül, és a szövetségi kapitány a szerbek elleni gyakorlások után jelöli ki a végleges vb-csapatot.

„Emiatt érződik a feszültség, mindenki ott szeretne a hazai vb-n,

de ez nem csap át rivalizálásba, és ennek örülök” - ezt már Manhercz Krisztián mondta.

A 20 éves játékos szerint most 70 százalékos állapotban van a csapat.

„Eddig sikerült megvalósítani azt, amit elterveztünk. A görögországi tornát veretlenül nyertük meg, de még voltak hibák a játékban. Azon dolgozunk, hogy ezeket kiküszöböljük, és a vb-re minél jobb formába kerüljünk” - fejtette ki.

Manhercz Krisztián azt mondta, az emberelőnyös és emberhátrányos helyzeteket még többet kell gyakorolni, és a védekezésen is van mit javítani, de maradt még idő az építkezésre.

Märcz Tamás arról beszélt, hogy

még két-három kérdőjel van benne,

de már érzi, hogy milyen szempontok alapján fog dönteni a keretszűkítéskor.

„Mindenki világbajnoki lázban van, közel edzünk a versenymedencéhez, látjuk a hatalmas lelátókat. Folynak a csapatbekerülési harcok, gőzerővel edzenek a srácok, de stressz senkin sem érződik, mindenki igyekszik tudása legjavát nyújtani. Kemény héten vagyunk túl, senki sem spórolt az energiákkal, mindenki beleadott mindent” - emelte ki.

A szakvezető a vb-felkészülés eddigi szakaszát, így a spanyolországi edzőtábort és a múlt heti, athéni Szamarcidisz Kupát is hasznosnak ítélte. Mint mondta, a zónavédekezéssel elégedett volt, az emberhátrányos védekezéssel azonban már kevésbé, ezért a hét elején többek között ezt gyakoroltatta.