Márton Anitát senki sem tudja megszorongatni

Infostart
2017. június 23. 18:36
A feljutást célozza meg a hétvégi csapat Európa-bajnokságon a magyar atlétikai válogatott. Ehhez Márton Anita két számban is sokat tehet hozzá.

A Békéscsaba olimpiai bronzérmes súlylökője úgy érzi, hogy jól halad a felkészülése. Az InfoRádió Ötkarika című magazinműsorában elmondta, hogy az augusztusi vb-re időzítik a csúcsformát.

Márton Anita ezekben a hetekben gyakorlatilag munkából megy a versenyekre. A Gyémánt Liga-sorozatra külön hangsúlyt fektet ebben a szezonban, mert fontos számára, hogy

erős mezőnyben mérettethesse meg magát.

"Magyarországon most nincs olyan versenyző, aki meg tudna szorongatni" - jegyezte meg Márton Anita, aki jelenleg vezeti a nemzetközi pontversenyt.

Az utánpótlásról elmondta, hogy egyre több fiatal tehetség van, akik idővel beérhetnek.

A hétvégén

a súlylökés mellett diszkoszvetésben is

a dobókörbe lép a tel-avivi csapat Európa-bajnokságon.

"A pontverseny miatt minél jobb és stabilabb eredményt kell elérnünk. Ha sikerrel járunk, akkor a magyar csapat a másodosztályból az elsőbe jutna fel" - taglalta az InfoRádiónak.

Márton Anita diszkoszvetésben 56-58 méter között, súlylökésben pedig 18,50 méter fölötti eredményt kíván elérni a viadalon, de nagy célja, hogy utóbbiban számban megdöntse tavaly Rióban felállított 19,87-es egyéni rekordját.