Elkezdik építeni a Vasas-stadiont, bővíthető is lesz

InfoRádió / MTI
2017. március 16. 13:13
A Vasas Sport Club elnöke, Markovits László aláírta a Market-KÉSZ konzorciummal kötött generálkivitelezői szerződést, így akár már a jövő héten elkezdődhet az új Illovszky Stadion építése.

Az éppen csütörtökön 106 éves angyalföldi klub honlapján megjelent közlemény szerint a megállapodás egy 5154 férőhelyes stadion megépítéséről szól, de ha igény lesz rá, a keleti lelátót a későbbiekben ki lehet bővíteni, amelynek köszönhetően a befogadóképesség elérheti a 6204 főt.

"Büszke vagyok arra, hogy sikerrel zártunk egy hosszú, négyéves folyamatot, amelynek végén megkezdődhet az új Illovszky Stadion építése" - nyilatkozott Markovits László, hozzátéve, hogy jövő hétfőn adják át a munkaterületet a kivitelezőnek, ezt követően kezdődhetnek meg a munkálatok.

Müller Sándor, a Vasas legutóbbi labdarúgó-bajnokegyüttese, a negyven éve aranyérmet nyert csapat kapitánya azt mondta: bízik abban, hogy ha már ilyen színvonalú stadionra lehetnek büszkék, a futball is fejlődik, mert "nincs az a csodálatos a pálya, amely cselt tudna bemutatni vagy képes volna gólt szerezni". Reméli, hogy a kulturált körülmények között a régi labdarúgók is kapnak néhány széket. 

Vancsa Miklós, a Vasas labdarúgóinak ügyvezetője elmondta: hab a tortán, hogy az utolsó pillanatokban azt is sikerült elérni, hogy szükség esetén tovább bővülhessen az új stadion.

Az új stadiont a tervek szerint 2018 nyarán adják át.