Wéber Gábor: a lottón nyerni könnyebb, mint a Formula-1-en esélyt latolgatni

Infostart
2016. december 19. 21:44
Jövőre a Red Bull akár felzárkózhat a Mercedes mellé - mondta Wéber Gábor Formula-1-es szakkommentátor az InfoRádió Aréna című műsorában.

Nagyon nehéz megbecsülni a szabályváltozások utáni erőviszonyokat - jegyezte meg Wéber Gábor.

„Megint egy korszakváltás jön, az erőforrások nem változnak, de szinte minden más igen. Minden oldalról meg tudom támasztani azt és az ellenkezőjét is; miért marad a Mercedes-dominancia vagy miért esik szét, miért lesz elől a Red Bull vagy a Ferrari, hogy jön meglepetésszerűen előre a Renault, hogy lesz a McLaren-Hondából megint világverő csapat. Azért nehéz ezekbe belelátni, mert a csapatok maguk sem tudják, mire lesz elég.”

A szakkommentátor ezzel együtt is latolgatta a jövő évi esélyeket.

„Azt gondolom, de ez megint egy zsigeri, az elmúlt évek-évtizedek tapasztalatán alapuló, nem túl nagy igazság, hogy a Mercedes lesz továbbra is az egyik legerősebb csapat és nagy valószínűséggel a Red Bull rendkívül közel kerülhet hozzá vagy akár teljesen egálban is lehetnek. Aztán, hogy a Ferrari hol van: beállhat-e közéjük, mögéjük, eléjük, meglepheti-e őket – előbb töltök ki egy nyertes lottószelvényt, mint hogy ezt megmondjam.”

Wéber Gábor szerint az autók látványosabbak lesznek jövőre, de bízik abban, hogy nem egy csapat dominál majd.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Wéber Gábor: a lottón nyerni könnyebb, mint a Formula-1-en esélyt latolgatni
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást