Hiába a mesés ajánlat, a Liverpool nem eladó

Infostart
2008. március 4. 15:49
Ultimátumot intézett a Liverpool FC amerikai tulajdonosainak a nemzetközi befektetésekkel foglalkozó Dubai International Capital (DIC) nevű cég: 24 órán belül választ vártak arra, hogy a két üzletember elfogadja-e a futballklub megvételére vonatkozó ajánlatukat. A tulajdonosok nemet mondtak.

A dubaji befektető cég már tavaly meg akarta szerezni a liverpooli klubot, de az egyesület akkori tulajdonosa, David Moores az utolsó pillanatban meggondolta magát, és végül tavaly februárban 174,1 millió fontért és 44,8 millió fontnyi adósságátvállalásért a két tengerentúli üzletembernek, Tom Hicksnek és George Gillettnek adta el a csapatot.

A dubaji kormány tulajdonában álló cég nem adja fel, és a napokban tárgyalásokat kezdett a két amerikai tulajdonossal.

A BBC értesülései szerint a DIC 400 millió fontot (azaz 136 milliárd forintot!!) ajánlott a népszerű angol labdarúgó-egyesületért, de az ajánlat mindössze 24 órán keresztül érvényes.

"Nem titok, hogy tárgyalunk a Liverpool jelenlegi tulajdonosaival. Nem könnyű a helyzet, mert álomvilágban élnek, ami az értéket illeti" - mondta a DIC ügyvezető igazgatója, Szamir al-Ansari.

Nos, a jelek szerint a Liverpool tulajdonosai ragaszkodnak az angol klubhoz, hiszen alig pár órával az ajánlat kézhez vétele után visszautasították azt, mi több egyikük, Tom Hicks jelezte: növelni szeretné részesedését.

Tom Hicks februárban bejelentette, hogy nem szándékozik eladni részesedést, míg tulajdonostársa, George Gillett megígérte neki, hogy hozzájárulása nélkül nem értékesíti saját részét.

A liverpooli szurkolók ugyanakkor szívesebb látnák a csapat élén a dubaji társaságot, mivel annak vezetője köztudomásul a Vörösök szurkolója, és feltétlen híve a jelenlegi közönségkedvenc menedzsernek, Rafa Beníteznek.