Hiába vezetett, kikapott a Real

Infostart
2008. február 19. 22:46
A Real Madrid 2-1-re kikapott a Roma pályáján a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a nyolcaddöntő első meccsén. A vendégek Raúl találatával vezettek, de a Roma fordítani tudott. A Liverpool, nagy meglepetésre, legyőzte az Anfield Roadon az Intert.

A Real Madrid gyorsan vezetést szerzett a római Olimpiai Stadionban - akadt, aki akkor arra gondolt, hogy eldőlt a továbbjutás. A Madrid számára felbecsülhetetlen értékűnek tűnt az idegenben szerzett gól.

Guti a tizenhatoson kívülről leadott lövése után Raúl beletette a lábát a labda útjába. Doni nem tudott már irányít változtatni, a labda a jobb alsó sarokba jutott. A 60. BL-gólját szerző spanyol és a brazil kapus között nem volt már védőjátékos - de a jobbhátvéd helyén Panucci beragadt.

A folytatásban Ruud van Nistelrooy szerzett lesgólt, majd a félidő felénél ismét Raúl került jó helyzetbe, Robben beadása után, tíz méterről azonban a kapu mellé fejelt. Nem sokkal később kiegyenlítettek a Farkasok: a chilei David Pizarro lőtt nagy erővel kapura. A labda érintette Gagót, s talán Casillas lábfejét is - az olaszok szempontjából azonban a lényeg, hogy a hálóba jutott.

A Madrid számára a kapott góltól függetlenül kedvező volt még az eredmény, Bernd Schuster együttese alighanem az 1-1-gyel is nyugodt szívvel hazatért volna. Ennek megfelelően a spanyolok visszafogottan játszottak. Érdekes mutatója volt az első félidőnek a futómennyiségre vonatkozó adat: a 22 játékos közül az első öt helyet rómaiak foglalták el.

A második játékrészben eleinte kiegyenlített volt a labdabirtoklás, de a Roma veszélyesebben támadott. Az első negyedóra végéhez közeledve Francesco Totti megnyert egy párharcot, majd finom bokamozdulattal helyzetbe hozta Mancinit. A brazilnak, aki a tavalyi nyolcaddöntőben is gólt szerzett, nem okozott gondot kisodródva is a hálóba helyezni.

Az utolsó félórában a Madrid sokkal többet birtokolta a labdát, de nem tudott kiegyenlíteni. Pedig, különösen Van Nistelrooy közel járt a gólhoz, a holland labdája azonban kijött a kapufáról. A Madrid remek ősze után vitathatatlanul válságban van, a legutóbbi három idegenbeli mérkőzését elveszítette.

A Schalke szerezte a tavaszi folytatás első gólját: Kevin Kuranyi már a negyedik percben a Porto kapujába került. Ám hiába reménykedtek a gelsenkircheniek, a folytatásban már nem tudták növelni az előnyüket. Így nagyon nyílt a két hét múlva sorra kerülő visszavágó.

A Chelsea menedzsere, Avram Grant a kispadon hagyta John Terryt és Frank Lampardot is, s nem került a kezdő csapatba Nicolas Anelka sem. Drogba játszott egyedül elöl. A Kékek középpályásai uralták a párharcokat, a Chelsea talán közelebb is állt a győzelemhez, de végül egyik csapat sem szerzett gólt.

Az Olympiakosz egyébként az 57. percben jutott el először Petr Cech kapujáig. Úgy festett, sem ezt, sem a saját gyenge csatárjátékát nem bánja túlságosan a Chelsea. Alkalmasint a Stamford Bridge-en könnyebb dolga lesz az angol együttesnek.

A Liverpool kétgólos előnyt tudott szerezni az Inter ellen az Anfield Roadon, ez talán még nagyobb meglepetés, mint a Madrid veresége. Nyilvánvalóan hozzájárult ehhez az is, hogy hatvan percen keresztül emberelőnyben játszhatott. Tekintve, hogy az Inter hivatalos mérkőzésen csak egyszer kapott eddig ki (az Olasz Szuperkupát nem számítva) a 2007-2008-as idényben, kifejezetten jó ez az eredmény.

Marco Materazzi harminc perc alatt két sárga lapot is összeszedett Fernando Torresen - alkalmasint ezúttal túl szigorú volt vele a játékvezető. A kiállítás eleinte nem segített a Vörösökön, nem találták a még inkább behúzódó milánóiak elleni játék ellenszerét.

Rafa Benítez talán hamarabb is cserélhetett volna, de nem merte túl korán pályára küldeni Peter Crouchot. A nyakigláb csatár végül 26 percet kapott, s kifejezetten jó benyomást keltett. Ettől függetlenül az első gólt nem ő, hanem Dirk Kuyt szerezte, a holland csatárnak az volt az első jó megmozdulása az egész találkozón.

S még nem volt vége: a 85. után a 90. percben is gólt szerzett a Liverpool: Steven Gerrard, mint már oly sokszor, hihetetlenül fontos góllal segítette a Vörösöket. Előbb-utóbb szobrot fog kapni az Anfield Roadon. A lefújás után a publikum újabb szimpátiatüntetést tartott Rafa Benítez mellett.

AS Roma-Real Madrid 2-1
Liverpool-Inter 2-0
Schalke-Porto 1-0
Olympiakosz-Chelsea 0-0


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást