Iszonyat a pályán: elvágta saját csapattársa nyakát - videó

Infostart
2008. február 11. 09:46
Kis híján tragédia történt az észak-amerikai profi jégkorongliga legutóbbi játéknapján a Buffalo Sabres - Florida Panthers mérkőzésen, amikor a vendégcsapat finn játékosa, Olli Jokinen egy ütközést követően korcsolyájával véletlenül elvágta csapattársa, Richard Zednik nyakát. A szlovák légiósból ömlött a vér, de a gyors orvosi beavatkozás megmentette az életét.

Csaknem tragédia történt az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi fordulójában játszott Buffalo Sabres - Florida Panthers mérkőzésen.

Történt, hogy a harmadik harmad közepén a Florida csatára, a finn Olli Jokinen egy ütközés következtében egyensúlyát veszítette, kalimpáló lábával pedig véletlenül elvágta szlovák csapattársa nyakát.

Richard Zedniknek a torkából ömlő vér ellenére még sikerült saját lábán kijutnia a kispadhoz, ott azonban összeesett. A sportolót azonnal a helyi kórházba szállították és megműtötték. "A beavatkozás sikeres volt, jelenleg a kórházban pihen" - közölte a Florida egyik szóvivője, Brian Goldman.

A ritkán látható, borzalmas baleset miatt mintegy negyedórát állt a játék, mi több, az is felmerült, hogy esetleg elhalasztják a mérkőzést. "Nem lett volna szabad befejeznünk a meccset. Megnéztem az ismétlést és láttam, hogy az én korcsolyám vágta el a torkát. Mindannyian sokkos állapotban voltunk. Még soha nem láttam ilyet. Vannak fontosabb dolgok is egy mérkőzés végigjátszásánál. Borzalmas volt" - nyilatkozta a mérkőzést követően a balesetet okozó Olli Jokinen, aki hozzátette: ha rajta múlt volna, elkíséri csapattársát a kórházba.

A mérkőzés folytatását az NHL alelnöke, Colin Campbell rendelte el, miután megbizonyosodott arról, hogy a játékos állapota stabil.