Nemcsik Zsolt aranyérmes lett a budapesti viadalon

InfoRádió / MTI
2008. február 9. 15:32
Nemcsik Zsolt aranyérmes lett a budapesti Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard Grand Prix-viadalon, mivel a döntőben 15-9-re nyert az amerikai Keeth Smart ellen.

A főtáblára jutott nyolc magyar közül már az első fordulóban befejezte szereplését Szilágyi Áron, Lontay Balázs, Nagy Pál, Gáll Csaba és Kósa Miklós. Utóbbit Lengyel Balázs győzte le, Lontayt a 2000-ben olimpiai bajnok, 2005-ben vb-aranyérmes Covaliu, Gállt pedig az 1998-ban világbajnok olasz Tarantino. Szilágyinál a franciák egyik kiválóság, Gazin bizonyult jobbnak.

A 32 között búcsúzott Lengyel, miután alulmaradt a múlt héten, Athénban győztes német Limbachhal szemben, illetve Decsi Tamás, akit az athéni olimpiai bajnok olasz Montano állított meg.

Nemcsik kínai, dél-koreai és román ellenfélen keresztül jutott el a negyeddöntőig, ahol Montanóval találkozott. Nagy riválisát - akitől az athéni játékok döntőjében, majd a következő évben a zalaegerszegi Eb fináléjában kikapott - ezúttal simán verte 15-10-re.

A magyar kiválóság az elődöntőben Covaliun jutott túl, kiélezett csatában. Az asszó elején a magyar kardozó vezetett, aztán 11-12-nél a román vívó állt jobban, de a végén megint Nemcsik volt eredményesebb.

A fináléban egyértelműen Nemcsik volt a kezdeményező, szép akciókkal könnyedén nyert az amerikai Keeth Smart ellen.

Vasárnap csapatviadalra kerül sor, ezen akár eldőlhet, hogy a magyar válogatott - amely jelenleg a második helyen áll a kvalifikációs rangsorban - ott lesz-e a pekingi olimpián.