Cseh László ismét világcsúccsal lett Európa-bajnok

Infostart
2007. december 14. 21:06
Világcsúccsal szerzett aranyérmet Cseh László 400 vegyesen a debreceni rövid pályás úszó Európa-bajnokságon.

A Kőbánya SC sztárja végig magabiztosan vezetett, és 3:59.33-mal csapott célba. Cseh László időeredménye azt jelenti, hogy ő az első úszó, aki rövidpályán 4 percen belül úszta a 400 méter vegyest. A másik magyar döntős, Kis Gergő a negyedik helyen végzett.

Cseh László csütörtökön 200 vegyesen megvédte címét a debreceni rövidpályás úszó Európa-bajnokságon. A Kőbánya SC versenyzője végig rendkívül magabiztosan vezetett, 1.52:99-ces világcsúccsal ért célba.

"Erre készültünk, ezt terveztem, most sikerült. Kiúsztam magamból mindent" - mondta Cseh László a Magyar Televíziónak adott gyorsinterjúban.

Női 100 méter háton Szepesi Nikolett új magyar csúccsal a 7. helyen végzett. A női 100 méteres vegyesúszás szombati döntőjébe jutott Verrasztó Evelyn, miután a péntek esti elődöntőben a harmadik legjobb időt, egyben magyar csúcsot úszott.

Világcsúccsal nyert a holland női válogatott a 4x50 méteres gyorsváltóban. A női 800 méteres gyorsúszásban a dán Lotte Friis lett az Európa-bajnok. A magyarok közül Nagy Réka a 13., Szeder Fanni pedig 16. lett.