Cannavaro nem játszik a Real Madridban

Infostart
2007. október 23. 19:32
A BL-ben ezúttal a szerdai párosítás az "erősebb": nagy érdeklődés előzi meg a Real Madrid az Olympiakosz elleni mérkőzését, a Chelsea és a Schalke összecsapását, s nem utolsósorban a Milan következő fellépését. Vajon mire megy a címvédő az eddig százszázalékos Sahtar ellen, talán legjobb játékosa nélkül?

Az A csoportban a Besiktas vendége lesz a Liverpool. Rafa Benítez szerint az Olympique Marseille elleni hazai vereség után mindenképpen nyernie kell a csapatának. A Vörösöktől hiányozni fog az Everton elleni múlt szombati rangadót is kihagyó Fernando Torres.

A Liverpool eddig háromszor játszott idegenben török csapattal a bajnokok tornáján, s egyszer sem tudott nyerni. Igaz, 2005-ben, a Milan ellen, éppen Isztambulban nyerte meg a trófeát.

A Marseille jó helyzetben vár a Portóra: gyenge bajnoki szereplése ellenére a Bajnokok Ligájában nagyszerűen szerepel. Két mérkőzéséből kettőt nyert meg eddig. Eric Gerets játszatni fogja Djibril Cissét, annak ellenére, hogy a válogatott csatárt vasárnap este saját klubjának szurkolói kifütyülték a Lens elleni bajnokin. Gerets azt mondta erre: "Húsz évet futballoztam, évek óta edző vagyok, de ilyet még nem láttam. Egy csapat szurkolói a saját emberüket fütyülik ki, hihetetlen!"

A csoport: Besiktas-Liverpool, Marseille-Porto
A csoport állása: 1. Marseille 6 pont, 2. Porto 4, 3. Liverpool 1, 4. Besiktas 0


A B csoportban a Valencia Trondheimbe utazott, a Rosenborg elleni mérkőzésre. A spanyolok eddig az idegenbeli mérkőzésüket megnyerték, a hazait elveszítették. Nagyon erős csapattal támadnak majd. A középpályás és a csatársor összetétele: Joaquín, Albelda, Baraja, Silva, Villa és Morientes. Ugyanakkor elképzelhető, hogy a 202 centi magas Zsigics is bekerül a csapatba, mivel fizikai erejére szükség lehet a szálfatermetű norvégok között.

A Chelsea kapcsán még mindig a pályán kívül történnek a legérdekesebb események, noha a Schalke elleni találkozó nagyon fontos a továbbjutás szempontjából. A Kékek közül Terry és Ashley Cole fog hiányozni, a többi alapember játékra kész.

Ám a La Gazzetta dello Sport szerint, például, a Juventus sportigazgatója, Alessio Secco épen Londonban van, hogy ajánlatot tegyen a Chelsea-nek Frank Lampard megvételére. Didier Drogba iránt is több klub érdeklődik - noha a Real Madridnak csak akkor kellene, ha nem tud fiatalabb csatárt szerezni a nyáron a királyi klub.

A Schalke szeptemberben nagyon jó formában futballozott, ám az utóbbi két bajnoki mérkőzésén nyeretlen maradt. A királykékek vélhetően az ellentámadásokra építenek majd, s egyetlen csatárral játszanak. Kevin Kuranyira vár a nem túl hálás szerep.

B csoport: Rosenborg-Valencia, Chelsea-Schalke
A csoport állása: 1. Chelsea 4 pont, 2. Valencia 3, 3. Schalke 3, 4. Rosenborg 1

Brémában két, általában sok gólt szerző támadósor találkozik majd a Werder és a Lazio meccsén. Ugyanakkor a római csapat - amelynek edzője, Delio Rossi századszor ül a csapat kispadján - sérülésektől sújtott. A kulcsemberei közül Mutarelli, Mauri, Behrami és a hétvégi bajnoki mérkőzést góljával eldöntő Pandev sem játszik. A Lazio a BL egyetlen veretlen olasz csapata!

A Werderből Hunt, Baumann, Owomoyela és Wome hiányzik majd sérülés miatt, no meg Klasnic, aki még nem épült fel a veseátültetése óta. A német csapat a legutóbbi fordulóban, óriási meglepetésre kikapott az Olympiakosztól, s miután az első körben a Real Madrid ellen sem szerzett pontot, egy újabb vereség szinte kilátástalan helyzetbe sorolná.

A Real Madrid a csoport másik három tagjának pontvesztései után az Olympiakosz elleni győzelemmel nagyon jó helyzetbe kerül. Bernd Schuster és a játékosai egyöntetűen hangoztatják, el kell felejteni az Espanyol elleni vereséget. Robinho (és Julio Baptista) ellen a klub a múlt heti késés miatt fegyelmi vizsgálatot kezdett, de ettől még az egykori Santos-játékos visszakerül a kezdőcsapatba.

Bernd Schuster azt mondta a mérkőzés előtti utolsó sajtótájékoztatón, hogy nem tudja mit fog játszani az Olympiakosz - vélhetően ezzel arra célzott, hogy a görögök a legutóbbi játéknapon, Brémában, meglepően nyíltan futballoztak.

Azt is mondta, nagyon jók a légiósok a pireuszi gárdában - bizonyítékként, talán nem "véletlenül", három, korábban a Primera Divisiónban szerepelt játékos nevét emlegette, Gallettiét, Kovacsevicsét és a Real Madridtól eligazolt Raúl Bravóét.

Cannavaro és Diarra sérülés miatt nem lesz a pályán, így a Madrid várható kezdőcsapata a következő: Casillas - Salgado vagy Torres, Sergio Ramos, Metzelder, Marcelo - Robinho, Gago, Guti, Sneijder - Raúl, Van Nistelrooy.

C csoport: Werder-Lazio, Real Madrid-Olympiakosz
A csoport állása: 1. Olympiakosz 4 pont, 2. Real Madrid 4, 3. Lazio 2, 4. Werder Bremen 0


A D csoportban találkozik egymással a Benfica és a Celtic. A két együttes tavaly ősszel is játszott egymással Lisszabonban, akkor a portugálok 3-0-ra nyertek. Most is a házigazdák tűnnek esélyesebbnek, a Celtic szombaton 3-0-ra kikapott legnagyobb hazai riválisától, a Rangerstől.

A Milan és a donyecki Sahtar a forduló egyik slágermérkőzését játssza majd a San Siróban. Az olaszok - bármennyire is tagadja náluk szinte minden érdekelt - válságban vannak. A soraikból hiányozni fog a Celtic elleni színészkedése miatt eltiltott Dida, de nem ez lehet a piros-feketék számára a legnagyobb veszteség, hanem hogy a térdét fájlaló Kaka játéka bizonytalan. Ancelotti szerint ötven százaléknyi esély van arra, hogy a brazil felépül.

Az ukránok a legjobbjaikkal, köztük az olasz válogatott Lucarellivel érkeztek Milánóba. Edzőjük, a román Mircea Lucescu kiválóan ismeri az itáliai, sőt a milánói körülményeket: korábban az Inter edzője is volt.

D csoport: Benfica-Celtic, Milan-Sahtar Doneck
A csoport állása: 1. Sahtar 6 pont, 2. Celtic 3, 3. Milan 3, 4. Benfica 0