Hamilton a pályán akar világbajnokságot nyerni

Infostart
2007. október 22. 21:35
A pályán, nem pedig egy esetleges sikeres fellebbezés után akar világbajnoki címet nyerni Lewis Hamilton. A McLaren angol újonca csapattársához, a spanyol Fernando Alonsóhoz hasonlóan rossz döntésnek tartaná a végeredmény megváltoztatását annak ellenére, hogy éppen a wokingi istálló nem nyugodott bele abba, hogy a Forma-1-es Brazil Nagydíjon történt üzemanyag-hőmérsékleti szabálytalanság ügyében a versenybírók nem büntették meg a BMW és a Williams pilótáit.

Hamilton a számára pocsékul kezdődő interlagosi futamon végül a hetedik helyet meg tudta szerezni, előtte azonban három olyan versenyző végzett, akinek az autójába a megengedettnél alacsonyabb hőmérsékletű üzemanyagot tankoltak. A futamot és a világbajnokságot a finn Kimi Raikkönen nyerte egy pontos előnnyel.

"Ami engem illet, a pályán akarok nyerni, nem úgy, hogy másokat kizárnak" - hangsúlyozta Hamilton, majd elismerte, hogy Raikkönen szenzációs hajrával szerezte meg a világbajnoki címet, kegyetlenség lenne megfosztani tőle.

Az angol pilóta megjegyezte, hogy a végeredmény megváltozatatása nem tenne jót a sportág hírnevének.

Hamilton arról is beszélt, hogy az elveszített elsősége ellenére ez egy szenzációs év volt számára, és biztos benne, hogy a jövőben többször is lesz lehetősége világbajnoki címet szerezni, és el is hódítja majd a trófeát.