Mourinho Olaszország felé venné az irányt

Infostart
2007. október 21. 20:07
José Mourinho egyértelműen kijelentette: nem akar az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lenni.

A Chelsea volt menedzserét a szurkolók többsége szívesen látná Steve McClaren utódjaként, és a különböző fogadóirodák is a portugál trénert tartják a legesélyesebbnek.

José Mourinho ugyanakkor kijelentette, nem híve annak, hogy egy külföldi vezesse a nemzeti csapatokat, és ő saját magát csak portugál szövetségi kapitányként tudná elképzelni.

"Egyelőre klubedzőként folytatnám, és talán Olaszországban dolgoznék legszívesebben, ahol kipróbálhatnám magam az olasz taktikusok ellen. A portugál nemzeti csapat még várhat. A portugál válogatottat irányítani egy nagy célom, de még nem most" - emelte ki.

A 44 éves edző szólt arról is, hogy nem akarja megfúrni Luiz Felipe Scolarit, a portugál válogatott jelenlegi edzőjét. "Azt szeretném, ha Portugália sikeres lenne, és Scolarinak nem kellene állandóan azt figyelni, hogy a helyére pályázom."

A portugál tréner szerint sok különbség van egy klub melletti és egy válogatott melletti munka között. "A szövetségi kapitánykodás annak való, aki nem szeret sokat dolgozni" - vélekedett Mourinho.