Briatore nem számol Alonsóval

Infostart
2007. október 20. 14:02
Bár az elmúlt hetekben számos sajtóértesülés szólt arról, hogy a címvédő spanyol Fernando Alonso visszatérhet a Renault-hoz, az elmúlt két nap nyilatkozatai ennek homlokegyenest ellentmondanak.

A Bild című lap az elmúlt héten már tényként tálalta, hogy Alonso három évre szóló előszerződést kötött Flavio Briatore csapatával, a megállapodás pedig akkor léphet életbe, ha a spanyol pilóta megszabadul a McLarentől.

Nortbert Haug, a Mercedes sportigazgatója a német lapoknak azt mondta, hogy olykor a szakítás marad az egyetlen megoldás. Megjegyezte, hogy a csapat tavaly nyáron elengete a NASCAR sorozatba a kolumbiai Juan Pablo Montoyát.

Mindenki színészkedik Interlagosban?

Ehhez képest Alonso és az angol Lewis Hamilton a Brazil Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján kedélyesen ecsetelte, hogy milyen jó viszonyban vannak egymással, és csak az újságírók próbálták meg összeugrasztani őket.

Másnap Alonso a Renault-kapcsolatot firtató kérdésre azt mondta, hogy a sajtóban ismét valótlan információk jelentek meg.

Ron Dennis, a McLaren csapatfőnöke hangsúlyozta, hogy nem nyit vitát a pilótákkal, Alonsónak ez még csak az első éve a szerződésében foglalt háromból.

Briatore a héten többször is hangsúlyozta, hogy hiába látná szívesen viszont Alonsót, a szándék még kevés, hiszen kedvencének érvényes megállapodása van a McLarennel.

Interlagosban ismét visszautasította a találgatásokat. Úgy fogalmazott, hogy nem sieti el a döntést a 2008-as pilótapárosról, opciója az olasz Giancarlo Fisichellára, a finn Heikki Kovalainenre és a brazil Nelsinho Piquet-re van.