Megfáztak az angolok Moszkvában - elúszhat az Eb-részvétel

Infostart
2007. október 17. 19:11
Az angol labdarúgó-válogatott nehéz helyzetbe hozta magát a 2008-as Európa-bajnoki selejtezősorozatban, miután 2-1-re kikapott Moszkvában az E csoport rangadóján.

Műfű és hó fogadta az angol válogatottat Moszkvában. Steve McClaren együttese jól kezdett, és Wayne Rooney remek góljával vezetést szerzett a 29. percben.

A Manchester United csatára hős volt - egészen a 68. percig. Ekkor ugyanis lebirkózta Zsurjanovot a 16-oson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Pavljucsenko magabiztosan értékesítette.

Négy perccel később ismét a Szpartak Moszkva csatára volt eredményes: Berezuckij lövését Robinson csak kiütni tudta, pontosan az orosz támadó elé, aki nem hibázott.

A csoportot továbbra is Horvátország vezeti 26 ponttal 10 mérkőzés után, míg az angolok 11 találkozón szerzett 23 ponttal a második helyen állnak, két ponttal megelőzve az orosz együttest. A Háromoroszlánosok egy mérkőzéssel többet játszottak vetélytársuknál, vagyis csak akkor jutnak ki a jövő évi kontinensviadalra, ha saját mérkőzésüket megnyerik a horvátok ellen, míg az orosz válogatott legalább egyszer botlik Andorra és Izrael ellen.

Az A csoportban a portugál válogatott Makukula és Ronaldo góljával 2-1-re győzött Kazahsztán vendégeként. Luiz Felipe Scolari együttese a második helyen áll, egy ponttal lemaradva a lengyelektől.