Gera: "A győzelem és a jó játék a fontos"

Infostart
2007. október 12. 21:20
A magyar labdarúgó-válogatott szombat délután Máltát fogadja Európa-bajnoki selejtezőn az újpesti Szusza Ferenc Stadionban. A magyarok legutóbb 3-0-ra kikaptak a törököktől, ráadásul a mérkőzésen a csapatkapitány Gera Zoltánt botrányos körülmények között kiállította a játékvezető. A futballista most mégis játszhat, mert a jogtalanul kapott piros lapját az UEFA törölte.
Mennyire tudta megemészteni a törökök elleni kudarcot, különösen az Önnel történteket?

Már egyáltalán nem foglalkozom azzal a mérkőzéssel. Azóta játszottam öt meccset, egyáltalán nem volt idő arra, hogy foglalkozzam vele. Megtörtént, most Máltával foglalkozunk.

Máltával kapcsolatban jó és rossz emlékek is vannak. A legutóbbi mérkőzés, az egy évvel ezelőtti 2-1-es idegenbeli kudarc rossz, ám a legutóbbi, újpesti Magyarország-Málta mérkőzésen 4-0-ra győzni tudott a magyar válogatott. Milyen eredményre számít most szombaton?

Győzni szeretnénk, de biztos, hogy nehéz meccs lesz. Kellemetlen ellenfél vár ránk. Az elmúlt mérkőzéseken is bizonyították, hogy képesek meglepő eredményre, nem csak ellenünk. A törökök ellen döntetlent játszottak, megszorították a görögöket, úgyhogy nagyon mérkőzésre számítok. Remélem, hogy türelmesek leszünk, remélem, hogy minél előbb fel tudjuk törni a védelmüket.

Egygólos sikernek is örülne?

A győzelem és a jó játék a fontos, a konkrét eredményre soha nem szoktam tippelni, most sem teszem. Eredmény és eredmény között is lehet különbség. Előfordulhat, hogy 3-0-ra nyerünk, és nem játszunk jól, miként az is, hogy 1-0-ra győzünk és jól játszunk. Szóval nem lehet válaszolni arra, hogy elégedett lennék-e egy egygólos sikerrel. Fontos, hogy a csapat jól játsszon, márpedig ha kihozzuk magunkból a maximumot, akkor nyerni fogunk.

Jelent-e Önnek plusz terhet a szombati mérkőzésen, hogy a másik irányító középpályás, Hajnal Tamás nem játszhat?

Hárman hiányoznak az alapcsapatból, de úgy látom, vannak olyan játékosok, akik remélhetőleg képesek lesznek majd őket pótolni. Ezzel együtt biztos, hogy megérezzük majd a kimaradók hiányát. Hajnal Tamás nagyon jó formában van, Priskin Tomi is jól játszott a válogatottban az elmúlt meccseken, miként Vanczák Vili is. Reméljük, hogy a helyükön pályára lépők a maximumot nyújtják majd és úgy játszanak majd, hogy a mérkőzés után eszünkbe sem jut a hiányzókat emlegetni.

A Szusza Ferenc Stadionban játszott válogatott mérkőzéseken már többször betalált, most is számíthatunk erre?

Igen, eddig jól jöttem ki ezekből az újpesti mérkőzésekből, hiszen elég sok gólt rúgtam. Remélem, ezt a jó szokásomat képes leszek megtartani. De a lényeg az, hogy nyerjünk, nem számít az, rúgok-e gólt. Jól szeretnék játszani.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást