Visszaadta olimpiai érmeit a doppingoló atléta

Infostart
2007. október 9. 06:58
Visszaszolgáltatta öt olimpiai érmét Marion Jones, miután maga ismerte be, hogy doppingszerekkel élt két éven keresztül.

Marion Jones visszaadta olimpiai érmeit, azt követően, hogy elismerte, tudtán kívül doppingszereket használt a sydneyi olimpia előtt.

Az érmek visszaszolgáltatását az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) jelentette be hétfőn, majd a sportoló ügyvédje is megerősítette.

A 31 éves atléta elfogadta kétéves eltiltását, amelyet beismerő vallomása után szabtak ki rá. A sportoló pénteken bejelentette visszavonulását.

A nemzetközi atlétikai szövetség elnöke, Lamine Diack azt mondta: Marion Jonesra úgy fognak emlékezni, mint egy csalóra.

Marion Jones a 2000-es olimpián 100 és 200 méteres síkfutásban, valamint 4x400 méteres váltóban szerzett aranyérmet, míg távolugrásban és a 4x100 méteres váltóban harmadik lett.

Marion Jones múlt héten a New York-i kerületi bíróság előtt elismerte: hazudott, amikor korábban azt állította, hogy soha nem használt doppingszereket.

A sportoló azt mondta, hogy "a tiszta" néven elhíresült szteroidokat tartalmazó szert korábbi edzőjétől, Trevor Grahamtől kapta 1999-től két éven át, de a tréner neki csak annyit mondott az anyagról, hogy táplálék-kiegészítőket tartalmazó lenmagolaj.