Totti nélkül játszik a Roma

Infostart
2007. szeptember 25. 22:11
Nagy sorozatban van a legjobb formában lévő olasz csapat, az AS Roma. A 2007-2008-as szezonban eddig egyetlen kivétellel minden mérkőzését megnyerő legénység szerda este a Fiorentinával, a hétvégén az Interrel, majd egy hét múlva, a Bajnokok Ligájában a Manchester Uniteddel játszik.

Szerda este, az első felvonás színhelye a firenzei Artemio Franchi-stadion. A Fiorentina elleni mérkőzésen két veretlen csapat találkozik egymással - az előző szezonban a Roma 0-0-val tért hazai Toszkánából

A két csapat legutóbbi márciusban találkozott egymással, akkor a Fiorentina több mint egy órán keresztül tíz emberrel játszott, mégis közelebb állt a győzelemhez. Az volt egyébként a Violák első hazai mérkőzése Cesare Prandellivel, amin nem tudtak gólt szerezni.

Spalletti minden bizonnyal újra a kezdő csapatba állítja majd Christian Panuccit és Ludovic Giulyt. Mindez azt jelenti, hogy a virtuóz brazil, Cicinho valószínűleg csak a kispadon kezdi majd a mérkőzést.

Az edző legnagyobb gondja, hogy Francesco Totti a csapat első számú csillaga - a legjobban kereső olasz futballista - izomsérülése miatt nem tarthat Firenzébe a csapattal. Spalletti azt reméli, nem nagy a baj, de mindenképpen szeretné a Kapitányt az Inter, s főleg a Manchester United ellen a pályán látni.

Totti egyébként nagyon sajnálja, hogy nem léphet pályára az egykori UEFA-elnökről elnevezett stadionban: profi pályafutása során még nem tudott gólt szerezni Firenzében. A rossz sorozat most sem szakad meg.

Hiányzik majd egy másik világbajnok, Simone Perrotta is, akinek gyomorpanaszai vannak. A várható kezdőcsapat: Doni; Panucci, Mexes, Juan, Tonetto; De Rossi, Aquilani; Taddei, Mancini, Giuly; Vucsinics

"Egy nagy csapat nem függhet egyetlen játékostól. Nyilvánvaló, hogy egy olyan klasszist, mint Totti, nagyon nehéz pótolni. De meg kell a többieknek mutatni a távollétében, hogy nélküle is létezik a Roma" - mondta Spalletti, aki finoman egyensúlyozott szavaival, hogy nehogy megbántsa az érzékeny Tottit, de azért feltüzelje a többi játékosát is.

A forduló párosítása
Fiorentina-AS Roma
Internazionale-Sampdoria
Napoli-Livorno
Juventus-Reggina
Palermo-AC Milan
Siena-Atalanta
Lazio-Cagliari
Genoa-Udinese
Parma-Torino
Catania-Empoli