Talmácsi vírusfertőzéssel bajlódik

InfoRádió / MTI
2007. szeptember 1. 13:58
A 125 kcm-esek között versenyző Talmácsi Gábor a negyedik helyről rajtol vasárnap a gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i Nagydíján, Misanóban.

A pénteki esőzés miatt elmaradt az első időmérő edzés, ezért a szombati kvalifikáció alapján dőlt el a rajtsorrend.

Az Apriliával versenyző magyar pilóta - aki jelenleg a második a vb-pontversenyben - a leggyorsabb körét 1:43.541 perc alatt teljesítette a 4180 m-es pályán.

Az első helyen a cseh Lukas Pesek végzett (1:43.370), a második Talmácsi csapattársa, a spanyol Hector Faubel (1:43.373), a harmadik pedig az olasz Mattia Pasini lett (1:43.381).

A kvalifikáció első részében Talmácsi a második-harmadik legjobb időt motorozta, míg Pasini volt a leggyorsabb. A magyar versenyző kétszer is kilátogatott a boxba és folyamatosan javított időeredményén. Nem sokkal a zárás előtt Faubel átvette a vezetést, Talmácsi pedig lecsúszott a hatodik helyre.

Aztán Pesek ment egy félelmetesen gyors kört, ezzel kiszorította az első rajtkockából a vb-pontversenyben éllovas spanyolt. Már csak pillanatok voltak hátra, amikor Talmácsi még egy utolsó kísérletet tett, és próbálkozását siker koronázta: megszerezte a negyedik pozíciót, ami azt jelenti, hogy vasárnap délelőtt az első sorból rajtolhat a San Marinó-i GP-n.

"Nem könnyű a helyzet, sajnos vírusfertőzést kaptam, nem vagyok túlságosan jól" - mondta a kvalifikáció után Talmácsi.

"Az igazság az, hogy már pénteken sem éreztem jól magam. Most megyek az orvoshoz" - tete hozzá.