Sevilla könnyekben búcsúzik a tragikus sorsú focistától - képekkel és videóval

Infostart
2007. augusztus 29. 16:02
Több ezren vettek búcsút a kedden délután elhunyt spanyol labdarúgó, Antonio Puerta koporsójánál a Sevilla stadionjában. A játékost már el is temették.

Antonio Puerta, a 22 évesen elhunyt futballista koporsóját éjfél után szállították a Sánchez Pizjuan stadionba, ahol már az aréna előtt ezrek várakoztak. A búcsúzók a "Puerta, Sevilla veled van" rigmust skandálták.

Puerta koporsóját az egyesület centenáriumi zászlójával és a spanyol nemzeti lobogóval letakarva vitték a stadionba, ahol mindenki személyesen köszönhetett el a labdarúgótól. A búcsúztatásról készült videót itt megnézheti.

"Szerencsés vagyok, hogy közelebbről is ismerhettem"

A Sevilla játékosai Athénból hazatérve rögtön a stadionba mentek, és José Maria del Nido elnökkel, valamint Puerta családjával és nyolchónapos terhes élettársával közösen öt óráig virrasztottak a 22 éves labdarúgó koporsójánál.

"Szerencsés vagyok, hogy közelebbről is ismerhettem. Kiváló játékos volt, és még kiválóbb ember.

Rengeteg emléket őrzök róla, az edzésekről, a beszélgetéseinkről, a bemutatkozásáról, a Numancia elleni első góljáról. Pályafutásának minden állomása sikeres volt, csodálatos jövő állt előtte" - mondta Juande Ramos, az UEFA-kupa győztes Sevilla edzője.

A nagy rivális Betis is búcsúzik

Az egyszeres spanyol válogatott labdarúgó ravatalánál a Sevilla szimpatizánsai, valamint a városi rivális Betis szurkolói és összes játékosa is megjelent. Puertától szinte valamennyi nagyobb spanyol egyesület vezetője és játékosa elbúcsúzott.

A Betis elnöke, Manuel Ruiz de Lopera kiemelte: klubja mindenben a Sevilla és a gyászoló család mellett áll.

A több ezer gyászoló virágokat, gyertyákat, fényképeket és sálakat helyezett el a sevillai aréna előtt. A búcsúztatás és a virrasztás képeit megnézheti, ha ide kattint.

A futballistát már végső nyugalomra helyezték a San Fernando temetőben, ahol csak a családtagok, a közeli barátok és a Sevilla futballistái lehettek jelen.

Elmaradó mérkőzések

A játékos halála miatt nem rendezik meg szerda este a Santiago Bernabeu Trófeáért kiírt Real Madrid-Sporting Lisboa mérkőzést.

Barcelonában megtartják a katalán együttes és az Internazionale összecsapását a Joan Gamper Kupáért, de a találkozó köré szervezett látványosságok elmaradnak.

Az összecsapás bevételének tíz százalékát a Barcelona a szív és érrendszeri betegségek kutatásának támogatására fordítja.



A Sevilla kedden az AEK Athén otthonában lépett volna pályára a Bajnokok Ligája selejtezőjének visszavágóján, ám a mérkőzést jövő hétfőre halasztották.

Elmarad az Osasuna elleni spanyol bajnoki is, ugyanakkor a pénteki, Milan elleni Európai Szuperkupa-döntőt megrendezik.


Szombaton kapott szívrohamot

Antonio Puerta a Getafe elleni, szombati bajnoki mérkőzésen szívrohamot kapott, és elvesztette az eszméletét. Csapattársai azonnal segítségére siettek, hogy megakadályozzák, hogy lenyelje a nyelvét.

A játékos nem sokkal később magához tért, és segítséggel ugyan, de a saját lábán hagyta el a pályát, ám az öltözőben ismét elájult, és a szíve is megállt.

A sikeres újraélesztést követően, azonnal a sevillai Virgen del Rocío kórházba szállították, ahol kétszer ismét újra kellett éleszteni, de végül stabilizálták az állapotát. Az intézmény intenzív osztályán mesterségesen kómában tartották, géppel lélegeztették.