Abramovics kiadta a parancsot: szerezzétek meg péntekig Ronaldinhót!

Infostart
2007. augusztus 27. 17:22
A nyár legnagyobb átigazolási szenzációja lenne, ha valóra válna a Chelsea angol labdarúgóklub orosz tulajdonosának vágya és péntekig leigazolnák a Barcelona brazil zsenijét, Ronaldinhót. Az ügyben két megbeszélés már lezajlott, Roman Abramovics pedig kiadta a jelszót: hozzátok el nekem Ronaldinhót péntekig!

Alighanem a nyár, de lehet, hogy az év legnagyobb átigazolási szenzációja lenne, ha az angol Chelsea még az augusztus 31-i határidő lejárta előtt leigazolná a katalán Barcelona brazil klasszisát, Ronaldinhót.

Lehetetlen? A Bajnokok Ligája olasz győztesének (illetve szintén dúsgazdag tulajdonosának, Silvio Berlsuconinak) nem sikerült, pedig kitartóan próbálkozott.

Fejedelmi ellátás a testvérnek

A Chelsea orosz ura ugyanakkor már többször bebizonyította: nem ismer lehetetlent. A hétvégén mindenesetre alaposan megvendégelte Ronaldinho testvérét és egyben ügynökét: Roberto de Assis Moreira Roman Abramovics saját repülőgépén érkezett Londonba, ahol az egyik legelőkelőbb hotelben szállásolták el.

A szombati már a második megbeszélés volt az orosz milliárdos és az ügynök között. Roman Abramovics ajánlata még Ronaldinho számára is megfontolandó lehet: eszerint a brazil középpályás lenne Európa legjobban fizetett labdarúgója, azaz többet keresne, mint a londoni együttes csapatkapitánya, John Terry, aki hetente 130 ezer fontot (50 millió forintot) visz haza.

Ráadásul a Chelsea-től származó információk szerint az első megkeresés a játékostól érkezett.

Több mint 30 milliárdba kerülhet

Ronaldinhót mindenesetre nem lesz könnyű elcsábítani Barcelonából, hiszen a brazil 2010-ig szóló szerződésében 85 millió fontos (32,5 milliárd forintos) kivásárlási ár szerepel.

Ugyanakkor Roman Abramovics felettébb elégedetlen csapata eddigi játékával, amit csak megerősíthet, hogy a Chelsea a hétvégén csupán 1-0-ra tudta legyűrni a Portsmouth-t.

Nem sokkal jobb a helyzet Barcelonában sem, ahol Frank Rijkaard vezetőedzőnek elsősorban az okoz nehézséget, hogy miként szervezze meg úgy a csapat játékát, hogy mind a négy zseniális támadója (Ronaldinho, Samuel Eto'o, Lionel Messi és Thierry Henry) egyszerre a pályán lehessen.

Mourinho bezárta az öltöző ajtaját, de...

És hogy mit szól mindehhez José Mourinho, a Chelsea menedzsere? "Bezártam az öltöző ajtaját és ez nagyon fontos számomra. A keret készen van. Tudom, hogy a piac 31.-éig nyitva áll, de nem nekünk" - mondta meglehetősen határozottan a szakember.

Más kérdés, hogy José Mourinho is értesült a tárgyalásokról és aligha bánná, ha valahogy be kellene építenie csapatába a világbajnok és Bajnokok Ligája győztes játékost.