Buffon: az akarással volt a baj

Infostart
2007. augusztus 23. 12:28
Gianluigi Buffon, a nem csak nagyszerű szaktudásáról, de szókimondásáról is ismert olasz kapus meglehetősen éles kritikával illette játékostársait a magyarok elleni vereség után. A kapus szerint tudták, hogy nincsenek még csúcsformában a nyári bajnoki szünet után, ám a vezetés megszerzése után egy kicsi odafigyeléssel legalább döntetlent elérhettek volna.

"Megértem, hogy hiányzik a meccshez elengedhetetlen fittség, de ezt pótolni lehetett volna koncentrációval és akarással" - mondta Buffon.

A kapus szerint a média most "szétszedi" a játékosokat, de nem az egyének bírálatára van most szükség, hanem arra, hogy az olasz csapat ismét egységes legyen.


"Olaszországban nem túl igazságos a játékosok megítélése. Ha valaki lő két gólt, máris kikiáltják extraklasszisnak. Nem értek egyet ezzel: nem két vagy három, hanem húsz, harminc, sőt inkább több meccs után nevezhetünk valakit sztárnak" - mondta korábban.

Buffon szerint kiütközött a régi hiba: a barátságos mérkőzéseket nem veszik elég komolyan a játékosok.

Donadoni kapitányi korszakában az olasz válogatott három felkészülési, úgynevezett barátságos mérkőzést játszott. A mérleg csapnivaló: két vereség, egy döntetlen.

Antonio Di Natale, az olasz gólszerző szerint a sikeréhes magyarok megbüntették az olasz csapatot.

A csatár szerint az olasz válogatott - miután a játékosok még nincsenek játékban - rendszeresen gyenge eredményeket ér el augusztusban.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást