A Honvéd nem ússza meg Van der Vaartot

Infostart
2007. augusztus 22. 10:21
Rossz hír a Honvéd-szurkolóknak: Rafael van der Vaart beismerte a vereségét. A holland középpályás így szinte biztosan játszik majd a kispestiek elleni, jövő heti UEFA-kupa-visszavágón.

A 24 éves holland játékost semmiképpen nem engedi el klubja a Valenciához. Pedig a spanyolok még feljebb tornázták korábbi ajánlatukat, s immár 22 millió eurót is fizetnének Rafael van der Vaartért.

A játékost ráadásul a HSV 40 ezer euróra, azaz közel tízmillió forintra büntette, mert a Valencia mezével pózolva többször is kifejezésre juttatta, hogy minden vágya, hogy a spanyol klubhoz szerződjön.

Van der Vaart immár belátja, a Valencia lassan kifut az időből. A spanyol klub mindenképpen meg akarja erősíteni a keretét az irányító posztján - ezt pedig csak augusztus 31.-ig teheti.

A Valencia ezúttal a pénzzel nem megy semmire, Dietmar Beiersdorfer, a HSV sportigazgatója kijelentette, a pénz nem érdekli a hamburgi klubot.

A holland játékos a jelek szerint beletörődött abba, hogy maradnia kell, s bocsánatot kért "hűtlenségéért" a hamburgi szurkolóktól. Ugyanakkor kijelentette, biztos abban, hogy egy-két éven belül mégis csak a spanyol bajnokságban játszik majd. Rafael van der Vaartot 2010-ig köti szerződés a Hamburger SV csapatához.