"Csak Talmácsi és én vagyok esélyes a vb-aranyra" - mondja a spanyol vetélytárs

Infostart
2007. augusztus 15. 17:17
Azt állítja Héctor Faubel, a gyorsasági motoros világbajnokság 125 köbcentis géposztályában jelenleg az összesített pontverseny második helyén álló spanyol a legnagyobb példányszámú madridi sportnapilapban, a Marcában, hogy közte és Talmácsi Gábor között dől majd el a világbajnoki cím. Másnak nincs esélye.

A 24 éves Faubel az idei szezon eddigi tíz futamából kilencen pontot szerzett, s csak egyszer nem. Éppen úgy, mint Talmácsi Gábor, aki egyébként csapattársa - mindketten az Aspar színeiben versenyeznek, Aprilia motoron -, s aki a legutóbbi versenyen, a Német Nagydíjon vette tőle vissza az első helyet.

Talmácsinak 156 pontja van, Faubelnek 154, a harmadik helyen álló, japán Kojama Tomojosinak 118.

Az első tíz helyen három részre szakadt a mezőny, Talmácsi és Faubel mögött a japán, valamint a cseh Pesek (113), az olasz Corsi (110) és a spanyol - Talmácsihoz és Faubelhez hasonlóan az Aspar színeiben versenyző - Sergio Gadea (105) alkotja az első üldözőboly.

A következő csoportot alkotók közül a brit Smith-nek 71, a spanyol Olivénak 68, az olasz Pasininek 66, s a spanyol Espargarónak 62 pontja van. Még hét nagydíj van hátra a szezonból, zárás november elején, Valenciában, Faubel szűkebb pátriájában.

A következő futamra a hétvégén Brnóban kerül sor. Faubel szereti ezt a pályát, mint mondja, nagyon gyors, s ez fekszi neki. Talmácsi Gábornak pedig egyenesen - saját szavaival élve - hazai pálya.

A világbajnoki címre törő, a tavalyi Cseh Nagydíjat harmadikként záró magyar motorost várhatóan 30-40 ezer magyar buzdítja majd a hétvégén a lelátókról.