Nagy bajba kerülhet az Arsenal menedzsere

Infostart
2007. augusztus 14. 04:43
Egyre jobban aggódnak az Arsenal labdarúgóklubja menedzserének egészségéért barátai, mert úgy látják: a szakember túl sokat dolgozik. Arsene Wenger alighanem két héten belül aláírja új, 14 millió fontos szerződését az angol élvonal egyik sztárcsapatánál.

Nagyon aggódik a családja és közeli barátai Arsene Wenger egészségéért, mert úgy vélik: az angol Arsenal labdarúgóklub menedzsere az utóbbi időben túlságosan sokat dolgozik.

A francia szakemberre azóta hárul a szokásosnál is nagyobb teher, hogy távozott a klubtól a korábbi alelnök, David Dein. "Arsene korábban is sokszor el volt havazva munkával, de ez most már riasztó. Õ vette át Dein munkájának nagy részét és a helyzet egyre nehezebb" - fogalmazott Wenger egyik barátja, a klub franciaországi játékos-megfigyelőjeként is dolgozó Gilles Grimandi.

A szakember szerint Arsene Wenger közvetlen kollégái megpróbálják a lehetőségekhez mérten tehermentesíteni, de nem sok sikerrel, David Dein ugyanis egyszerűen pótolhatatlan.

Az 57 éves francia szakember egy olaszországi üdülőhelyen készült fel a hétvégén kezdődött új szezonra, miközben folyamatosan napirenden volt a szerződéshosszabbítása is.

A kontraktust várhatóan két héten belül aláírják, ám hogy mekkora a nyomás Arsene Wengeren, azt jól jelzi, hogy a dokumentum tartalmaz egy olyan záradékot is, mely szerint a szakember bármikor távozhat, ha elviselhetetlennek érezné a rajta lévő nyomást.

Nem segít a helyzeten az sem, hogy a menedzser saját bevallása szerint is munkamániás, aki rendszeresen hajnalig elemzi a világ bármely pontján lejátszott mérkőzéseket.

"Néha nézem az Arsenal meccseit, és látok az oldalvonal mentén egy embert, akit nem ismerek fel. Aztán rájövök, hogy én vagyok az - nos, ez kissé ijesztő tud lenni" - fogalmazott a szakember.

Arsene Wenger egyik legnagyobb gondja, hogy egyelőre senkit sem neveztek ki David Dein utódjául, márpedig így a szakmai munkáért felelős menedzser nyakába szakadt a szerződések és az átigazolások aprómunkája is.