Wayne Rooney harmadszor is eltörte a lábát

Infostart
2007. augusztus 13. 10:15
"A vasárnapi döntetlen miatti szomorúságunkat csak fokozza, hogy Wayne Roney lábának megröntgenezése után kiderült: hajszáltörés keletkezett. Egyelőre nem tudom megmondani, mikor térhet vissza" - mondta Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere.

Rooney a Reading elleni, vasárnapi bajnoki mérkőzés első félidejében sérült meg. A találkozó után egy manchesteri kórházban megröntgenezték, lábában törést diagnosztizáltak. A Manchester United hivatalosan nem jelezte, mikorra várható a játékos felépülése, az orvosok szerint a gyógyulás legalább hat-nyolc hetet vesz majd igénybe.

Anglia első számú csatára így kénytelen lesz kihagyni a németek elleni, augusztus 22-i barátságos mérkőzést, s minden bizonnyal az őszi Európa-bajnoki selejtezők többségét. Steve McClaren kapitány nagy bajban van: Rooney mellett Michael Owen sem egészséges, a többi, számításba vett támadó közül pedig Peter Crouch, Darren Bent és Jermain Defoe nem kezdő játékos a csapatában.

Sir Alex nem igazol újabb csatárt

Ami a Manchester Unitedet illeti, Sir Alex kijelentette, nem igazol újabb csatárt, a Tévez, Saha és Solskjaer alkotta trió képes lesz pótolni Rooneyt.

A 21 éves csatár profi pályafutása során harmadszor törte el a lábát. Először 2004 nyarán, a portugáliai Európa-bajnokságon láb-középcsontja tört el, akkor 96 napot hagyott ki. (Majd első mérkőzésén mesterhármast lőtt a Manchaster Unitedben bemutatkozva a Fenerbahce ellen.)

2006 áprilisában, a Chelsea elleni bajnokin ismét lábtörést szenvedett. Akkor 47 nap után ismét játszott, mégpedig a világbajnokságon - de aligha volt száz százalékos állapotban.