Hogyan keressünk heti ötvenmillió forintot?

Infostart
2007. július 19. 15:31
Megoldódni látszik John Terry ügye. Nem a védő, hanem a Chelsea engedett. Roman Abramovics Amerikában személyesen koccintott csapatkapitányával a megállapodására, amely a védőt a világ legjobban kereső futballistájává emeli.

John Terry korábban sem keresett keveset. Éves jövedelme 11,4 millió eurónak, több mint 2,8 milliárd forintnak felelt meg - ezzel a legutóbbi kimutatások szerint a világ nyolcadik legnagyobb jövedelemmel dicsekedhető futballistájának mondhatta magát.

Ám még ez is kevés volt neki. Azt mondta - s ebben alighanem igaza volt -, hogy Sevcsenko és Ballack havi 190 millió forintnak megfelelő fontösszeget is megér a Kékeknek, neki is adjanak annyit, mert különben szedi a sátorfáját.

Kérője azonnal támadt több is - a Chelsea-nél tudták, a fenyegetést komolyan kell venni. Ugyanakkor a klub illetékesei nem kapkodtak. Csendben dolgoztak a megállapodáson.

A londoni Kékek ezekben a napokban az Egyesült Államokban játszanak. Nagy sikerrel. John Terry remekül vezényelte a védelmet - nyilvánvaló: szükség van rá.

Ezt tükrözi a szerződéstervezet, amelyben már megállapodtak a felek, noha az új kontraktust majd csak a hazaérkezés után, a jövő héten írják alá. Terry heti 131 ezer fontot, körülbelül ötvenmillió forintot fog keresni - hetente.

Ezzel a Premier League történetének valaha volt legnagyobb keresetű játékosává lép elő. Ötéves szerződése minden esztendejében a jövedelme 6,8 millió font lesz - azaz több mint két és félmilliárd forint.