A sztáredző mindenkit kioszt

Infostart
2007. június 21. 22:03
A Real Madrid élén megszerzett spanyol bajnoki címet nem ünnepelhette sokáig Fabio Capello. Az olasz szakember a siker ellenére izgulhat állásáért, valamint több kritikát is kapott, amelyeket nem hagyott megválaszolatlanul.

Arrigo Sacchi, a Milan és az olasz labdarúgó-válogatott korábbi edzője élesen bírálta Fabio Capellót, azt állítva, hogy kollégája csak akkor képes bajnoki címet szerezni, ha egy pontvadászat éppen közepes színvonalú.

A Real Madriddal, a Milannal, a Romával és a Juventusszal is bajnoki címet nyerő Capello reagálásában kiemelte: ez bók egy olyan embertől, aki kétszer is elbukott a spanyol ligában.

"Először az Atlético Madridnál dolgozott, de hazaküldték, majd ugyanez megtörtént a Real Madridnál is néhány éve. Két kemény csapást kapott, és még mindig nem épült a sokkból" - bírálta Sacchit az olasz szakember.

Fabio Capello nem hagyta szó nélkül azt sem, hogy a milánói ügyészség mérleghamisítás miatt eljárást indított az olasz bajnok Internazionale labdarúgóklub ellen, amelynek eredménye akár a gárda visszasorolása, és a bajnoki címtől való megfosztása is lehet.

"Nagyszerű lenne, ha elvennék tőlük a bajnoki címet, különösen mert mást sem lehetett hallani, mint hogy a sikerük a becsület diadala volt" - hangsúlyozta Capello.