Arab kézbe kerülhet az Arsenal

Infostart
2007. június 11. 13:28
Miután a Liverpoolt nem sikerült megszereznie, most egy másik angol élvonalbeli labdarúgóklubot, az Arsenalt nézte ki magának a multimilliomos arab Mohammed al-Hashimi.

Az utóbbi időben divat lett a gazdagok körében angol élvpnalbeli labdarúgóklubot vásárolni. A sort a Chelsea orosz tulajdonosa, Roman Abramovics nyitotta, majd jöttek az amerikaiak, de voltak thaiföldi és arab próbálkozások is.

Utóbbiak sorát gyarapítja Mohammed al-Hashimi, aki először az idei Bajnokok Ligája-döntős Liverpoolt nézte ki magának, mi több, tavaly decemberben sikerült is meggyőznie Muhammed al-Maktoum sejket arról, hogy tegyen 450 millió fontos (168 milliárd 750 millió forintos) ajánlatot.

A kísérlet nem járt sikerrel, így az arab üzletember most az Arsenalt próbálja megszerezni. "Tisztában vagyok vele, hogy a tulajdonosok nem szívesen adnák el a klubot, de szerintem az Arsenal egy nagyon jövedelmező társaság lehet. A Liverpool egy nem mindennapi lehetőség volt, de tovább kell lépnünk" - fogalmazott Mohammed al-Hashimi.

Most sem lesz könnyű dolguk, hiszen az Arsenalt már kinézte magának egy amerikai üzletember, Stan Kroenke, aki 65 millió fontért (24 milliárd 375 millió forintért) már meg is vásárolta a részvények tíz százalékát. Az agresszív felvásárlás következtében áprilisban távozott a klubtól David Dein.

Az alelnök lépése komoly zavarokat okozott az Arsenalnál, amely 250 millió fontos (93 milliárd 750 millió forintos) adósságot halmozott fel és egyre nagyobbak a kétségek, hogy képes lesz-e megtartani a helyét a közvetlen élvonalban a Manchester United, a Chelsea és a Liverpool társaságában.