Németh Krisztián és Simon András a Liverpool FC-hez szerződött

Infostart
2007. május 26. 23:21
Az MTK honlapjának információja szerint a labdarúgó-csapat két tizenéves játékosa, Németh Krisztián és Simon András a Bajnokok Ligája-döntős Liverpoollal kötött, egyaránt ötéves profi szerződést.

A két ifjú futballista pénteken a Liverpool edzőközpontjában, Melwoodban írta alá a kontraktust, az eseményen jelen volt Rafa Benítez menedzser is.

Az MTK honlapján szereplő szöveg szerint "a játékosokat menedzselő Careers Management Group tájékoztatása szerint mindkét játékossal öt éves szerződést kötött a legpatinásabb angol klub.

Németh Krisztián és Simon András pénteken orvosi vizsgálatra utazott ki Liverpoolba Rafael Benitez menedzser kérésére, és a csapat melwoodi főhadiszállásán a spanyol tréner jelenlétében látták el kézjegyükkel azt a szerződést melynek értelmében június végén már mindketten Liverpoolban kezdik el a felkészülést.

A 18 éves Németh Krisztiánnak és a 17 éves Simon Andrásnak egyaránt profi szerződést kínált a Liverpool, aminek értelmében a fiatal játékosok nem az életkoruknak megfelelő korosztályos csapatokhoz, hanem a szintén Rafael Benitez közvetlen irányítása alatt álló Liverpool tartalékcsapathoz kerülnek."

Egyik fiúnak sem kellett próbajátékon részt venni, ugyanakkor Simon András korábban eltöltött már néhány napot a Vörösöknél.

Emlékezetes, hogy a Liverpool FC történetében korábban egyetlen magyar játékos kapott szerződést a klubtól: Kozma István.