Két DVSC nyerte meg a 2006-2007-es magyar labdarúgó-bajnokságot

Infostart
2007. május 14. 19:55
A Debrecen nyerte a labdarúgó Borsodi Ligát, miután 4-1-re győzött a REAC ellen. Sikerének köszönhetően a hajdúsági csapat - két fordulóval a bajnokság vége előtt - behozhatatlan előnyre tett szert a második helyen álló MTK-val szemben.

Nem sikerült szerdán a duplázás, ám hétfő este megvalósult a triplázás! A Debreceni VSC a tizenegyesekkel elveszített Magyar Kupa-döntő után talpra állt, és ha nem is sziporkázó játékkal, de megszerezte a REAC ellen a bajnoki cím bebiztosításához szükséges három pontot.

A hajdúsági piros-fehérek sorozatban harmadszor is megnyerték a magyar bajnokságot, és ezzel futballtörténelmet írtak.

Ilyen sorozatra, a magyar bajnokságok 105 éves történetében még egyetlen, nem budapesti csapat sem volt képes.

Az idény előtt szinte mindenki a Lokinak becézett piros-fehéreket emlegette a bajnokság első számú esélyeseként, de a macedón bajnok elleni kiesés rossz vágányra terelte a vasutasok vonatát.

A klubtulajdonos döntése alapján a második forduló után távozott az addigi sikeredző - aki úgy vált meg a gárdától, hogy debreceni működése alatt egyetlen hazai bajnokiját sem veszítette el a csapattal -, Supka Attila helyére pedig a cseh válogatott egykori pályaedzője, a Közép-Európában szaktekintélynek számító Miroslav Beránek került.

Ám eleinte nehezen talált egymásra edző és csapat, és még nehezebben az edző és a mindig nagyon lelkes debreceni publikum.

Részben azért, mert a védelem megszenvedte Éger és Máté távozását, illetve azért is mert szinte az egész csapat kicserélődött idény közben.

A Supka Attila favorizálta Csernyánszki - Bernáth, Éger, Máté, Halmosi, Dombi, Sándor, Habi, Böőr, Bogdanovics, Sidibe tizenegy immár a soha nem feledhető futballtörténelmet jelenti Debrecenben, hiszen az említett kettős után a télen Halmosi, Habi, Böőr, Bogdanovics, sőt Madar Csaba és Brnovics is távozott.

A tavaszra összecsukló MTK-t 2007. április 14-én az Oláh Gábor utcában, több mint tízezer piros-fehérbe öltözött fanatikus előtt a Balogh - Bíró, Komlósi, Mészáros, Takács, Kiss, Túlio, Vukmir, Dzsudzsák, Sztojkov, Sidibe összeállítású gárda intézte el, játszi könnyedséggel.

Sérülések, eltiltások miatt, a REAC elleni találkozón Szilágyi Péter került a csatársorba, aki góllal tette le a névjegyét. Játszott a Debrecen talán első számú legendája, a hosszú hónapok óta a gerincével bajlódó, Sándor Tamás is.

A tavaszi gárda igazolta Beránek elképzeléseit. Bár ha az előd, Supka Attila csapatával nem kellett volna találkozni a bajnokságban és a kupában, még szebb lenne a mérleg, Miroslav Beránek tavasszal csatát nyert.

Ma már senki sem vonja kétségbe: Beránek érti a dolgát. Több nyelven beszél, mégis ragaszkodik szlovákiai tolmácsához, Fieber Péterhez, tudniillik lényegesnek ítéli a pontos kommunikációt, és azt is szereti tudni, mit mondanak, miképp vélekednek labdarúgói.

Kulturált, racionálisan higgadt ember, alig-alig gesztikulál, inkább jegyzetel, a nyilatkozatai megfontoltak, fésültek.

Egy morva újságnak adott téli interjújában kifejtette, Debrecen a nyugalom szigete, főként a prágai közlekedési káosz után az, a DVSC tábora a legjobb és a leghangosabb kerek Magyarországon, valóban tizenkettedik játékosként lehet számítani a fanatikusokra.

A pénzügyek és egyéb körülmények többnyire adottak, az irányítók hagyják alkotni. Okkal elégedett. Szerte Magyarországon Debrecenben a legjobbak a körülmények.

Ott a legerősebb a csapat, a leggazdagabb a játékosállomány.
Méltó egy háromszoros bajnokcsapathoz. Ahhoz a gárdához, amely tavasszal eddig tizenegy mérkőzéséből kilencet megnyert.

Talán csak a stadion nem méltó a Loki jelenéhez. Ez a csapat, ezek a szurkolók megérdemelnének egy korszerűbb arénát.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást