Kovács legyőzte Janicsot

InfoRádió / MTI
2007. május 12. 15:43
Kovács Katalin legyőzte Janics Natasát 500 méteren a szegedi kajak-kenu-versenyen, a jövő heti Világkupa-viadal válogatóján. Az MTK 21-szeres világbajnoka bő három tizedmásodperccel előzte meg volt párostársát.

A férfiak hasonló számában a favorit Vereckei Ákos nyert, míg a kenu egyesek versenyét szoros csatában Sáfrán Mátyás nyerte.

A győztesek B egységként indulhatnak az Eb-válogatóként is funkcionáló jövő hétvégi Világkupán, amelyen első számú versenyzőként azok szállhatnak vízre, akik a tavaly augusztusi világbajnokságon szerepeltek ezekben a számokban (K-1: Benkő Zoltán, illetve Benedek Dalma, C-1: Mike Róbert).

A Világkupán nemzetenként két-két egység indítható minden számban.

Mivel a Világkupán Kovács Katalin és Benedek csaphat össze egymással a kontinensviadalon való szereplés jogáért, a spanyolországi Eb pedig vébé-válogató is lesz a magyarok számára, jelenleg úgy tűnik, hogy az olimpiai bajnok Janics Natasa K-1 500 méteren nem versenyez majd ebben az évben nemzetközi szinten.

Mivel Janics Natasa néhány hete kivált Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjából és ezáltal nincs páros-, illetve négyes partnere, az egyetlen esélye a válogatottba kerülésre az lehet, ha vasárnap győz a kajak egyesek 200 méteres számában.