Újabb jelentős díjat nyert Cristiano Ronaldo

InfoRádió / MTI
2007. május 4. 09:49
Az angol Profi Labdarúgók Szövetsége után a szigetországi szakírók is Cristiano Ronaldót választották az Év játékosának. A Manchester United portugál támadója a Chelsea csatárát, Didier Drogbát előzte meg.

A labdarúgással foglalkozó angol újságírók szövetségének (FWA) 60. voksolásán a Manchester United játékosát, Cristiano Ronaldót választották meg az év legjobbjának. A fiatal klasszis Didier Drogbát, a Chelsea csatárát, illetve csapattársait, Ryan Giggset és Paul Scholest előzte meg.

"Nagyon boldog vagyok, hogy elnyertem ezt a jelentős díjat, igazi megtiszteltetés ez számomra" - mondta Ronaldo.

Az FWA elnöke szerint az elismerés azt is mutatja, hogy Angliában az emberek túl tudnak lépni személyes sérelmeiken, hiszen Ronaldo a tavalyi világbajnokság negyeddöntője után valóságos közellenséggé vált az országban, mert tulajdonképpen ő állíttatta ki Wayne Rooneyt, manchesteri éktársát a Portugália-Anglia mérkőzésen.

"Megérdemelten nyerte a szavazást, amelyet az ebben a szezonban remeklő Manchester United játékosai uraltak" - mondta Paul Hetherington, hozzátéve, hogy szokatlan módon összesen 12 futballista kapott voksot.

Ronaldo ezzel kevesebb mint egy hónap alatt mind a három jelentős díjat besöpörte Angliában, ugyanis a PFA nem csak az Év játékosának választotta meg korábban, hanem a legjobb fiatal futballista díját is neki adta.