A Sevilla a Real Madrid nyomába léphet

Infostart
2007. május 3. 22:55
Spanyol házidöntő lesz a labdarúgó UEFA-kupában: a címvédő Sevilla az Espanyollal találkozik majd május 16-án, Glasgow-ban. Mindkét csapat megnyerte a visszavágót az UEFA-kupa elődöntőjében.

A Sevilla egygólos hátrányból kezdett az Osasuna ellen. Az andalúziai gárda eleinte nehezen találta a játék ritmusát, de az első félidő közepétől folyamatosan fölényben játszott.

Mindkét gólt brazil játékos szerezte: az első játékrészben Luis Fabiano, a másodikban, egy harmadik brazil, Daniel Alves átadásából, Renato talált a kapuba.

A Sevilla már csak egy léésre van attól, hogy megismételje a Real Madrid 1986-os bravúrját: legutóbb 21 éve a királyi klub tudta megvédeni elsőségét az UEFA-kupában.

A másik ágon a Werder Bremen öt perc alatt ledolgozott egyet háromgólos hátrányából: a portugál Almeida kihasználta az Espanyol védelmének hibáját. A későbbiekben azonban hátrányba került a német csapat: a játékvezető meglehetősen vitatható döntéssel kiállította Miroslav Klosét.

Már akkor sejteni lehetett, hogy a Werder nem tudja majd ledolgozni a hátrányát - ám még rosszabbul járt. A második játékrészben a vendégek, kihasználva Reinke kapus feltűnő bizonytalanságát, Coro és Lacruz góljával fordítottak.

Sevilla-Osasuna 2-0
Továbbjutott a Sevilla, 2-1-es összesítéssel.

Werder Bremen-Espanyol 1-2
Továbbjutott az Espanyol, 5-1-es összesítéssel.