A Manchester játékosai 1999-ben bíznak és Kakától tartanak

Infostart
2007. május 2. 10:15
A Manchester United menedzsere és játékosai érthető módon elsősorban az első találkozón két gólt szerző brazil Kakától tartanak a leginkább a Milan játékosai közül. Bár a Manchester Wayne Rooney utolsó percben szerzett góljával 3-2-re nyert, az angolok tisztában vannak azzal, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár rájuk.

A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson elsősorban az elődöntő (3-2) első mérkőzésén káprázatosan játszó és két gólt szerző brazil Kakától tart együttese milánói vendégjátéka előtt.

"Az egyértelmű veszélyt mindenki láthatta a múlt héten Kaká személyében, brilliánsan játszott. Erre természetesen oda kell figyelnünk. Vannak más fontos játékosaik is, például Gattuso, aki várakozásaim szerint játszani fog. Rendkívül sok energiát ad a csapatnak, nagyon fontos játékosuk. Az egész csapat hatalmas tapasztalattal rendelkezik, legalább fél tucat rutinos játékosuk van. Tudjuk, milyen nehéz feladat vár ránk, de jó formában vagyunk" - fogalmazott Sir Alex Ferguson.

Nem kis feladat vár a mérkőzésen a védő John O'Shea-re, aki szintén tisztában van Kaká képességeivel. "Kiemelkedő tehetség, amit megtapasztalhattunk az első mérkőzésen is. Tudásunk legjavát kell nyújtanunk ahhoz, hogy képesek legyünk megállítani. Ugyanakkor, ha túlságosan is Kakára koncentrálunk, abból a többi Milan-játékos profitál majd, szóval meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt" - vélekedett az ír védő.

Kakához hasonlóan az első mérkőzésen a Manchester csatára, Wayne Rooney is két gólt szerzett, köztük az utolsó pillanatban a győztes találatot. Az angol válogatott támadó párhuzamot vont a két évvel ezelőtti találkozóval.

"Amikor két éve Milánóban veszítettünk, nehezen ment a játék. Jómagam, Cristiano (Ronaldo - a szerk.) és Darren Fletcher még fiatal srácok voltunk és ez meg is mutatkozott egy olyan csapat ellen, melyben olyan tapasztalt játékosok szerepelnek, mint Paolo Maldini. Ám azóta csapatként is összeértünk. Egyszóval remélhetőleg szerdán Milánóban befejezzük, amit egy hete elkezdtünk" - bizakodott Wayne Rooney.

A történelem ismétli önmagát?

Különleges helyzetben van Paul Scholes, aki az egész idényben a Manchester egyik legjobbja volt. A középpályásnak vigyáznia kell, ugyanis ha sárga lapot kap, kénytelen lesz kihagyni a Bajnokok Ligája athéni döntőjét - csakúgy, mint az emlékezetes győzelmet hozó 1999-es finálét.

"Nem hagyom, hogy ez a kérdés zavarjon a játékban. Ez is csak egy mérkőzés és egy esély a BL-döntőbe jutásra. Nem hiszem, hogy a múlt miatt most fontosabb lenne számomra a továbbjutás. A Bajnokok Ligája fontos sorozat, amelyben minden európai csapat szeretne részt venni. Most ugyanolyan a hangulat, mint az 1999-es elődöntőt megelőzően volt. Mindannyian szeretnénk bekerülni a fináléba és megnyerni azt" - jelentette ki Paul Scholes.