Ancelotti: Odaajándékoztuk a győzelmet - videóval

Infostart
2007. április 25. 11:06
Sir Alex Ferguson és Wayne Rooney is Paul Scholes zsenialitását emelte ki a Manchester United-Milan BL-elődöntő után. Carlo Ancelotti szerint a Milan odaajándékozta a győzelmet az ellenfélnek. A két gólt szerző Kaká abban bízik, hogy hazai pályán ki tudják javítani a hibát.

Sir Alex Ferguson szerint csapata, a Manchester United kiváló teljesítményt nyújtott a Milan elleni Bajnokok Ligája elődöntőben, és a 3-2-es győzelem után nagy esélye van arra, hogy bekerüljön a fináléba.

"A szünetben azt beszéltük meg, hogy folytatjuk gyors játékunkat, és így lehet esélyünk fordítani. Kakának 2-1-nél volt két lehetősége, hogy megszerezze a harmadik gólját, de nem sikerült neki. Az egyenlítés ösztönzést adott, hogy tovább menjünk előre, és utána már csak az volt a kérdés, mikor szerezzük meg a győztes találatot" - értékelt Ferguson.

"Ha ilyen sebességgel játszunk a visszavágón is, hiszem, hogy gólt szerzünk, ám azt nem tudom, hogy ez elég lesz-e" - mondta a skót szakember.

"Paul Scholes passza az egyenlítés előtt fantasztikus volt - csak egy kis perdítés, de mégis óriási átadás" - tette hozzá a menedzser.

A két góljával a manchesteri győzelmet kiharcoló és a meccs emberének is megválasztott Wayne Rooney is a középpályás zsenialitását emelte ki. "Az edzéseken mindennap megcsinálja ezt. Öröm vele együtt játszani, ő egy géniusz."

"Nagyszerű érzés az utolsó percben győztes gólt szerezni. A sikerrel némileg könnyebb helyzetből várhatjuk a visszavágót" - mondta Wayne Rooney.

"A szünetben 2-1-es vesztésre álltunk a nagyszerű Milan ellen, és tudtuk, hogy nehéz lesz nyernünk. A menedzser azt mondta az öltözőben, hogy tartsuk nyomás alatt az ellenfelet, és úgyis betalálunk. Igaza volt" - tette hozzá a csatár.Carlo Ancelotti, az AC Milan trénere szerint együttese legalább a döntetlenre rászolgált, és 60 percig jobban teljesített ellenfelénél.

"Csalódott vagyok, mert odaajándékoztuk a győzelmet a Unitednek. A végére elfáradtunk, és nem tudtuk megtartani a labdát. Amikor Gattusót hordágyon levitték a pályáról, mintha kitéptek volna egy darabot a csapat szívéből" - mondta az olasz szakember.

"Jobb helyzetben vagyunk, mint a Bayern München elleni negyeddöntő visszavágója előtt. Az eredmény az angoloknak kedvez, és az egyik erősségüknek számító kontratámadásokat játszhatják" - tette hozzá Ancelotti.

"Keserű érzés így kikapni, de abban bízunk, hogy hazai közönség előtt ki tudjuk vívni a döntőbe kerülést. Valamit elhibáztunk, és ki kell ezt javítanunk" - mondta a két gyönyörű gólt szerző és a manchesteri védőket többször is megbolondító Kaká.