Cseh László nem tud küzdeni?

InfoRádió / MTI
2007. április 1. 08:54
Cseh László ötödikként, Kerékjártó Tamás pedig hetedikként jutott be 400 méteres vegyesúszás döntőjébe a melbourne-i világbajnokságon.

A szám magyar címvédője, Cseh előfutamában - a tunéziai Mellouli mögött - másodikként ért célba 4:15.41 perces teljesítménnyel, ami az összesítésben az ötödik legjobbnak bizonyult. Ugyanebben a selejtezőben Kerékjártó a negyedik lett 4:17.68-cal, ami a teljes rangsorban a hetedik pozíciót érte.

Mindketten jócskán belül úsztak az olimpiai A szinten (4:18.40 p), vagyis újabb két kvótát szereztek a sportágnak a 2008-as, pekingi ötkarikás játékokra.

Cseh László meglepően nyilatkozott Magyar Távirati Iroda különtudósítójának adott futama után, s cseppet sem tűnt április elsejei tréfának, amit mondott.

"Valami nem stimmel most nálam, nem éreztem túl jól magam, szétestem, nem voltam harcos, az a furcsa érzés kapott el, mintha nem akarnék és nem is tudnék küzdeni. A döntőben mást kell mutatnom, küzdeni kell, harcosnak lenni és a saját ritmusomat menni. Mert most lelkileg nem vagyok egyben, mintha belefáradtam volna a 400 vegyesbe. Ilyen még nem esett meg velem korábban..." - hangzottak a csalódott klasszis szavai.

"Időeredményben ezt vártam magamtól, ami amúgy két másodperccel jobb eddigi egyéni csúcsomnál, viszont nem hittem, hogy döntős leszek. Jól ment az úszás végig, gyorson még hajrázni is tudtam, úgyhogy örülök, tartom a formámat" - mondta Kerékjártó Tamás.

A világcsúcstartó (4:08.26 p), a tavalyelőtti, montreali vb-n ezt a számot kihagyó amerikai Michael Phelps a délelőtti selejtezőben a legjobb időt úszta 4:12.01-gyel.