Fodor: "Teljesen szétverik a játékot"

Infostart
2007. március 28. 15:27
Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya az InfoRádióban már többször is kritizálta a bírók teljesítményét a melbourne-i világbajnokság megkedzése óta. A németek ellen 13-6-ra megnyert negyeddöntő után a játékosok egy része sem hagyta szó nélkül a bíráskodást. Az alábbiakban a válogatott hivatalos honlapján, a vlv.hu-n megjelent nyilatkozatokat olvashatják.
Fodor Rajmund:

Nem volt könnyű mérkőzés, legalábbis az elején. Aztán a második negyedben megint - hála a bíróknak - óriási kavalkád volt a vízben, de azt is sikerült megnyernünk. Úgy éreztem, hogy a harmadik negyed közepétől már tényleg nem volt kérdéses a mérkőzés kimenetele. Jobb meccs volt ez számunkra, mint a románok elleni. Sajnálom, hogy ennyi kontra van, most is volt 16-18-at fújtak, ezzel teljesen szétverik a játékot. Még annyit jegyeznék meg, hogy Varga Dani nagyon-nagyon kiemelkedően játszott.

Kiss Gergely:
Nem játszottunk rosszul, de elöl is és hátul is maradt bennünk, van javítani való. Annak örülök, hogy magabiztosan, sok góllal nyertünk, nem kaptunk túl sok gólt sem, de ahogy mondtam, elöl is és hátul is van még miben javulni. Arra készülünk mostantól, hogy még a maihoz képest is jobban teljesítsünk az elődöntőben.

Kásás Tamás:
A hétgólos különbség nem mutatja, hogy mennyire fárasztó meccs volt. Lehetett volna nagyobb is a különbség de a lényeg az, hogy a következő két meccsen leredukáljuk a hibák számát, mert ahogy haladunk előre, egyre kevesebb hiba fér bele a játékba. A spanyolok ellen nehéz meccsre számítok.

Madaras Norbert:
A lényeg az, hogy megvan a győzelem. Elég érdekes meccs volt, sok különös bírói ítélettel ide-oda. Nem mondhatjuk azt, hogy hibátlan játékkal nyertünk, nagyon sokszor helyzetbe kerültünk elöl, és ezeket nem jó százalékban értékesítettük, függetlenül attól, hogy végül 13 gólt lőttünk. Védekezésben volt egy-egy hiba a hátrányoknál, ezen kell javítani.

Szécsi Zoltán:

Nagyon koncentráltak voltunk ezért lett végül nagyobb arányú a különbség, de tényleg csak azért tudott így alakulni, mert végig nagyon odafigyeltünk.