Itt az "érinthetetlenek" listája

InfoRádió / MTI
2006. december 8. 12:32
Az angol Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője kilenc "érinthetetlen" játékost nevezett meg klubjából. Érdekesség, hogy nem szerepel közöttük az új idényre szerződtetett ukrán aranylabdás Andrij Sevcsenko.

Claude Makelele, Michael Essien, Frank Lampard, Michael Ballack, John Terry, Ricardo Carvalho, Ashley Cole, Didier Drogba és a kapus, Peter Cech. Õk azok az "érinthetetlen" játékosok, akiket külön kiemelt a Chelsea angol bajnoki címvédő labdarúgó-csapatának vezetőedzője.

"Õk a legjobb játékosaim. Azért emelem ki őket, mert a pályán nagyszerűt nyújtanak. Ha Roman Abramovics (a Chelsea orosz tulajdonosa - a szerk.) megkérne, hogy akármelyiküktől váljak meg, azonnal itthagynám a klubot" - nyilatkozta José Mourinho.

A portugál szakvezető szerint a nyáron érkezett és a távozását fontolgató ukrán aranylabdás Andrij Sevcsenko azért nem tagja ennek a körnek, mert "idő kell neki, míg hozzászokik a Premier League-hez."

Az ukrán játékos egyébként csütörökön bejelentette, hogy kész elhagyni a csapatot. Andrij Sevcsenko ezt azzal indokolta, hogy játékstílusa nem illik Jose Mourinho vezetőedző elképzeléseihez. A klub este cáfolta a híreket.

A 30 éves ukrán csatár a nyáron mintegy 50 millió euróért érkezett Londonba Olaszországból, az olasz Milantól. Azóta mindössze három gólt szerzett a bajnokságban, és csak egyszer volt eredményes a BL-sorozatban, kedden, a bolgár Levszki Szófia ellen.