Crespo, az Inter gólgyárosa ezúttal védekezik

Infostart
2006. december 1. 16:17
Nagy meglepetés lenne, ha az olasz bajnokság legerősebb két csapata nem gazdagodna három ponttal a hétvégi fordulóban. Az Inter a Sienát, a Roma az Atalantát fogadja. A gödörbe került Palermo Parmában lép pályára.

A szerdai kupagyőzelem nagy visszhangot kapott az Internél, Moratti elnöktől Mancini edzőig mindenki dicsérte a fiatalokat, köztük a magyar Filkor Atilát.

Ám a bajnoki mérkőzésre visszatérnek a sztárok: a sérült Julio Cruz és a Iván Cordoba kivételével mindenki hadra fogható. Valószínűleg kezd Adriano, és elképzelhető, hogy mellette Crespo lesz a másik csatár, ugyanis Ibrahimovic pénteken edzett csak először sérülése után, teljes intenzitással.

Crespo egyébként az edzések mellett leginkább a magyarázkodással törődött: cáfolta a londoni Mirror információját, mely szerint az mondta volna, nem érti, minek szerződnek csatárok a Chelsea-hez.

A Roma az Atalanta ellen készül. A "Farkasok" a legutóbbi öt mérkőzésüket megnyerték a bajnokságban, idegenben 6 mérkőzésből 15 pontot szereztek. Aquilani és Ferrari kivételével a legerősebb csapatot küldheti pályára Spalletti, ami azt jelenti, hogy a három világbajnok, Totti, Perrotta és De Rossi is játszik.

A bergamói gárda mindössze háromszor nyert eddig csak hazai pályán, és az utóbbi három fordulóban mindössze egy pontot gyűjtött.

Nagy kérdés, milyen formában van a Palermo, amely november közepe óta mintha összecsuklott volna. Kétszer kikapott a bajnokságban, majd a Newcastle elleni UEFA-kupa-vereséget bukás követte a Fenerbahce ellen Isztambulban is.

A két kupasorozat közül a hazaiból ki is esett Guidolin csapata, a nemzetközi porondon még áll. A bajnokságban az Interrel aligha tud lépést tartani, a Romával sem nagyon - de a BL-szereplést jelentő helyek egyikének elérése reális cél.

Ehhez azonban ki kell kecmeregni a gödörből, akár már vasárnap, a Parma elleni, idegenbeli mérkőzésen.