Filkor Attila ismét játszott az Inter első csapatában!

Infostart
2006. november 30. 00:23
A magyar válogatott keretébe is meghívott, mindössze 18 éves középpályás a Messina elleni kupamérkőzésen szűk húsz percet töltött a pályán, például Figo, Samuel, Toldo, Solari, illetve egy ideig a közben lecserélt Cambiasso és Adriano csapattársaként.

Roberto Mancini állta a szavát. Az Inter edzője már a Messina elleni első (egyébként 1-0-ra megnyert) kupamérkőzés után közölte, a visszavágón újra számít a fiatal játékosaira is.

Több kulcsjátékosát, például Zanettit, Ibrahimovicot, Crespót, Materazzit, Vieirát, Dacourt ezúttal pihentette, játszott ellenben Andreolli, Maaroufi, majd a második félidő közepétől az úgynevezett Primavera- (ifjúsági) csapat kapitánya, Simone Fautario, valamint Slavkovski, s nem utolsósorban Filkor Attila is.

A magyar középpályás a 71. percben lépett pályára, másodpercekkel azt követően, hogy Burdisso, a csapat argentin védője megszerezte a maga második, s egyben csapata negyedik gólját, az Inter Olasz Kupa-történetének 300. találatát.

Filkor Attila a mérkőzés után az Inter televíziójának nyilatkozva a következőket mondta: "Nagyon boldog vagyok, hogy játéklehetőséget kaptam ma este, különleges élményt jelentett a számomra. Itt, Olaszországban nagyon nehéz az első időszak, meg kell szoknom egy másfajta játékot, mint amihez eddig hozzászoktam. De nagyon sokat dolgozom azért, hogy egyre jobb legyek."