Milyen sírfeliratot nem akar a Real Madrid elnöke?

Infostart
2006. november 28. 10:27
A Real Madrid elnöke, Ramón Calderón továbbra sem tett le arról, hogy megszerezze Kakát, a Milan első számú csillagát. Egyébként is több dél-amerikai fiatallal akarja megerősíteni klubja keretét, és nem nagyon érdekli, hogy a napokban Sepp Blatter, a FIFA elnöke megfedte a gazdag klubokat.

Calderón közölte, minden létező eszközzel harcolni fog Kaká megszerzéséért. A tárházat természetesen a különböző összegű pénzkötegeket jelentik. Nem riad vissza azonban akár a hajdanán Zidane-ért kifizetett, hetvenmillió eurós összeg körüli vételártól sem.

Szerinte ugyanis most, hogy a Madrid megkötötte minden idők legnagyobb összegű, a sporttal kapcsolatos tévés szerződését, a pénz nem lehet akadály. Elárulta személyes motivációját is az ügyben: "Nem akarok olyan sírfeliratot kapni majd, hogy "Az ember, aki nem tudta megszerezni Kakát."

Calderón szeretné januárban szerződtetni Hugaint a River Plate-től és Gagót a Bocától.

A két fiatal érkezésének lehetősége nem váltott ki osztatlan örömet az öltözőben, Iker Casillas, a csapat kapusa például kijelentette, az érkezők a fiatal madridi tehetségek elől veszik el a helyet.

Calderón válaszként közölte: inkább örülni kellene, hogy Marcelo után a csapathoz kerülhet újabb kettő a világ legtehetségesebb játékosaiból.

Nagyon gazdag lesz így a Madrid már sztárokban egyébként sem szűkölködő kerete. Sepp Blatter, a FIFA elnöke nem örül ennek a tendenciának.

Szerinte felesleges luxus a csillagok halmozása, hiszen, bármennyire gazdag is egy klub, tizenegynél több játékost egyszerre nem küldhet pályára.

Blatter szerint azoknál a csapatoknál, amelyeknél 20 válogatott játékos alkotja a keret magját, nem tudják kihasználni minden futballista teljes kapacitását.

Madridban ellenben úgy tartják, a több frontos harchoz, a sok mérkőzéshez, legalább két csapatra való, közel azonos tudású játékos szükséges.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást