Puskás "klasszis volt pályán és azon kívül is"

InfoRádió / MTI
2006. november 17. 14:28
A francia labdarúgás két jeles alakja, Raymond Kopa és Just Fontaine is meleg szívvel emlékezett vissza a pénteken elhunyt Puskás Ferencre. Előbbivel a magyar legenda együtt szerepelt a spanyol Real Madrid csapatában, Fontaine pedig az 1958-as világbajnokság gólkirályaként vonult be a történelembe.
Raymond Kopa

, akivel Puskás együtt szerepelt a Real Madrid színeiben, azt mondta, hogy a magyar játékos volt a bálványa. "A világ egyik valaha volt legjobb futballistája. Ha a kaputól 35 méteren belül a labdával találkozott, retteghettek a kapusok. A helyszínen láttam, ahogy a magyar válogatottal 6-3-ra nyert a Wembley Stadionban az angolok ellen. Emlékszem arra is, amikor megérkezett Madridba, a spanyol sajtó inkább a pocakjáról írt, és sokak szerint hiba volt őt leigazolni. Aztán gyorsan formába lendült, és mindenki csak ámulta a játékát. A tehetség nem vész el. Az utóbbi években sajnos lehetett arra számítani, hogy elmegy tőlünk, mert rendszeresen kaptam információkat az állapotáról. Szomorú vagyok, hogy távozott közülünk".

Az 1958-as vb gólkirálya, Just Fontaine szerint Puskás és vele együtt a magyar válogatott megérdemelte volna, hogy aranyérmes legyen az 1954-es vb-n: "a magyarok új, támadószellemű stílust képviseltek akkoriban, és ennek csúcsjátékosa volt Puskás. Klasszis volt pályán és azon kívül is. Megérdemli, hogy a világ valaha volt legjobb 22 játékosa között említsék nevét."